Oba týmy šly do zápasu se snahou uspět: „Chceme dodržet tradici úspěšných výsledků ze vzájemných utkání," přál si trenér Dynama David Horejš. „Víme, že bilance v derby pro nás není ideální, nic ale netrvá věčně," podtrhl kouč FCT Roman Nádvorník.

Hosté zahájili aktivně kopali hned v úvodních sedmi minutách dva rohy, nic z nich ale nevytěžili.

Dynamo bylo produktivnější a už v 9. minutě po ukázkové akci a Wermkeho přihrávce Benát míč zblízka napálil pod břevno Tomovy branky, radost domácích hráčů však byla předčasná, protože praporek pomezního Pfeifera vylétl nad hlavu a gól tudíž neplatil.

Patrik Čavoš v souboji s Petrem Javorkem: Dynamo ČB - Táborsko v druholigovém derby 1:1.
V derby se body dělily a domácí se hodně zlobili


V závěru úvodní čtvrthodiny měli stoprocentní šanci hosté, Musiol po odraženém ale z osmi metrů Křížkovu svatyni překopl.

A tak na druhé straně udeřilo Dynamo, jehož hráči kopali pět rohů v řadě a při tom pátém si ve 20. minutě na Benátův centr naskočil Havel a parádní hlavičkou nedal Tomovi v bráně žádnou šanci zasáhnout – 1:0.

V této fázi měli hráči Dynama více ze hry, postupem času ale hosté ve snaze vyrovnat přidali, proti pozorné defenzívě domách se ale jen obtížně prosazovali. Ale ve 39. minutě už Táborsko čistou šanci mělo, když si na centr Džafiče naběhl Javorek na zadní tyč, ze tří kroků ale poslal míč nad břevno.

Petr Gřegořek trénuje naplno.
Mistr světa Petr Gřegořek se v Motoru pokouší restartovat svoji kariéru


Po změně stran hostující trenér Nádvorník ve snaze něco s výsledkem udělat posílil ofenzívu svého týmu o Dordeviče a rychonohého Presla, jenž se v 67. minutě dostal do prvního náznaku příležitosti, z levé strany ale mířil vedle zadní tyče.

Ještě výhodnější střeleckou pozici měl domácí Táborský, po Benátově balonu pod sebe ale překopl a nad bránu mířil hlavou poté na druhé straně i Dordevič a po něm překopl také Presl. Tlak Táborska ke konci narůstal a minutu před koncem prostřelil Presl houštinu hráčů a vyrovnal na 1:1.

Dynamo ČB - FC MAS Táborsko 1:1 (1:0) - Branky: 20. Havel – 89. Presl. ŽK: Funda – Mrsič, Javorek, Dordevič. Diváci: 747. Rozhodčí: Mrázek – Batík, Pfeifer. Dynamo: Křížek – Klesa, Šourek, Havel, Funda – Čavoš, Kladrubský – Wermke (82. Kadula), Benát, Pešek – Táborský (89, Matějka). Táborsko: Toma – Zavadil, Navrátil, Toml, Hanzlík – Kučera – Džafić, Nešický (63. Presl), Javorek, Mršić – Musiol (57. Dordevič, 90. Kalvach).