KRAJSKÝ PŘEBOR

PÍSEK B – J. HRADEC 2:0 (1:0)
Ivo Ježek, předseda FK J. Hradec (9. místo): „Domácí hráli velmi dobře a vytvořili si převahu. My jsme nastoupili spíše s defenzivní taktikou, kterou mužstvo zodpovědně dodržovalo. Po půlhodině jsme však neuhlídali standardku a Písek po rohovém kopu otevřel skóre. Po změně stran jsme se začali mnohem víc tlačit dopředu, zpřesnili hru a získali mírně navrch. Vytvořili jsme si i dvě vyložené šance, ale Marek Šenkýř ani Vít Kučera tváří v tvář gólmanovi neuspěli. Soupeř osm minut před koncem podnikl rychlý brejk do naší otevřené obrany a druhou trefou rozhodl o osudu zápasu. Chtěli jsme bod, nemáme nic, takže převládá zklamaní. Musíme to napravit doma s Hlubokou a naplno bodovat."

FK J. HRADEC 1910
Hulík – Hejl, Císař, Opelka, M. Šenkýř – Šuba (46. T. Šenkýř), Frühauf, Beneš (70. Houška), Černoch, Kapias – Kučera (73. Blažek).

TŘEBOŇ – DRAŽICE 0:0

Marcel Tomášek, trenér Jiskry Třeboň (6.): „Byl to duel, který nabídl velmi vysokou úroveň. Dražice prokázaly, že vloni krajský přebor nevyhrály náhodou a že i letos budou patřit mezi absolutní špičku. Od počátku se hrálo nahoru, dolů, oba celky si během duelu vytvořily několik šancí. Hosté jednou nastřelili tyč, podruhé je bravurně vychytal brankář Tomáš Skála. Z naší strany měl největší možnosti otevřít skóre Rossmann. Ale zásluhou výtečných gólmanů gól nepadl a zápas skončil zaslouženou remízou. Za předvedený výkon se rozhodně stydět nemusíme, tentokrát bych chtěl kluky pochválit i za přístup. O víkendu jedeme do Soběslavi a chtěli bychom kromě pohledné hry už také zvítězit."

JISKRA TŘEBOŇ
T. Skála – Kolský, Holý, Havlík, Sláma – Tejml (63. Raček), Šafránek, Ždimera (79. Novák), Franěk (71. Janoušek) – Rossmann, Příhoda.

RUDOLFOV – DAČICE 2:1 (1:1)
Tomáš Krejča, trenér Centropenu Dačice (12.): „Zápas se nám příliš nepovedl, neboť sedmdesát minut jsme nepředváděli výkon, který umíme a na jaký jsme zvyklí. Domácí nás předčili v důrazu a bojovnosti a my začali hrát až v poslední dvacetiminutovce, kdy už jsme prohrávali. Dokázali jsme si pak sice vypracovat i šance, ale ty, bohužel, v síti neskončily. Největší z nich měl Petr Novák, ale z metru ji neproměnil. Remíza by zápasu určitě slušela víc, ale jak říkám, náš přístup byl poněkud vlažnější. Nyní jedeme opět ven, do Čkyně, kde nás nic jednoduchého nečeká, ale už bychom i venku rádi zabodovali."

CENTROPEN DAČICE
Vaverka – Černý, Kněžínek, Celý, Kiessling – Jindra, Brandl, Krtek (68. Nosek), P. Novák – Toman, Štolba.

I. A TŘÍDA

VIMPERK – N. BYSTŘICE 6:4 (2:2)
Rostislav Maxa, trenér Jiskry Nová Bystřice: „Pro nezaujatého diváka to bylo vynikající, pro nás by však výsledek měl přinést otázku, co se děje v obranné fázi? Protože dát venku čtyři branky a přesto nevyhrát, to se nevidí. Přitom jsme začali aktivně a dobře kombinovali, jenže hned v 7. minutě se Vimperk trefil přímo z rohu. Ve 24. minutě po pěkné akci Chudy s Pacholíkem vyrovnal Havel. Poté přišel další roh domácích, kdy při nás stálo obrovské štěstí. Hráči se z toho nepoučili a po dalším rohu jsme ve 42. minutě už inkasovali. Těsně před přestávkou měl možnost stejné standardky Havel, který našel hlavu Pacholíka a bylo vyrovnáno. Z této určité psychické výhody jsme vytěžili aktivní vstup do druhé půle, ale branku se nám vstřelit nepodařilo. V dalším průběhu však následovaly dvě naše obrovské chyby při rozehrávce, které soupeř nemilosrdně potrestal. Závěr byl skutečně divoký. Naše mužstvo nesložilo zbraně a dokázalo se dotáhnout. Nejprve snížil v 81. minutě Havel, od tři minuty později pak vyrovnal Bobál. Jenže pak jsme chybovali v defenzivě a soupeř v 87. minutě zaznamenal pátý gól. Vimperk v samotném závěru ještě jednou skóroval z brejku do naší opuštěné branky, když jsme zkusili hrát vabank a vysunuli do vápna i našeho brankáře. Je to hrozná škoda , protože na bod v tomto utkání jsme určitě měli. Musíme se ale ponaučit z individuálních chyb a doma proti Lišovu chceme uspět."

JISKRA NOVÁ BYSTŘICE
Plachý – Chuda, Steklý, Bobál, Kratochvíl – M. Feytl, Beneš, Mihula – Havel – Pacholík, J. Feytl (70. F. Hudeček).