Naposledy se budějovickým fotbalistům nepodařilo zvítězit v Pardubicích, bezbrankovou remízu však brali.

„Bylo to bojovné utkání a neměli jsme to snadné. Ale to jsme věděli," krčil rameny trenér David Horejš, dle něhož fotbalisté Pardubic svou sílu ukázali v minulém kole proti Táborsku. „Viděli jsme je v Sezimově Ústí, kde vyhráli zcela po zásluze, dali tam dva góly a další příležitosti ještě neproměnili."

Do Pardubic tudíž fotbalisté Dynama jeli s vědomím, že je nečeká jednoduché utkání. „Chtěli jsme vycházet z toho, co nás zdobilo v úvodu sezony i ve venkovních zápasech. A to, že jsme hráli výborně směrem dozadu a přitom se mohli spoléhat i na to, že jsme schopni vyřešit zdárně také nějaký rychlý protiútok," odtajnil trenér Dynama zvolenou strategii.

Fotbalisté Dynama taktické pokyny dle slov svého trenéra prý plnili svědomitě. „Směrem dozadu celé mužstvo podalo velice dobrý výkon a hráči plnili to, co jsme si řekli," vyzdvihl David Horejš a dodal, že vedle kvalitní defenzivy se jeho svěřenci snažili každé možnosti využít k nebezpečným brejkům. „Dokázali jsme si vytvořit i nějaké možnosti, ze kterých jsme mohli zápas rozhodnout v náš prospěch, bohužel jsme je nedokázali proměnit. Proto jsme si domů vezli jen bod," litoval budějovický kouč, jedním dechem ale dodal, že i soupeř měl svoji kvalitu. „Bod tudíž bereme," připustil.

Těsně před koncem hosté reklamovali penaltu za faul na Benáta, trenér Dynama ale rozhodčího hájí: „Emoce tam byly, ale došlo k tomu na hranici vápna a sudí to viděl venku. Nechci o tom spekulovat, utkání řídil velice dobře," ocenil Horejš.

Bod brali, výhru venku by Horejš ale uvítal. „Potřebujeme už někde venku vyhrát, k tomu ale své šance musíme proměňovat," zdůraznil. „Ale třeba se dočkáme teď v sobotu v derby proti Táborsku," usmál se.

Jihočeské derby Táborsko - Dynamo se hraje tuto sobotu od 14 hodin na stadionu Soukeník v S. Ústí.