Ve fotbalovém přeboru Jindřichohradecka vedoucí duo ztratilo. Číměř se dotahuje.

Vedoucí celky Kunžaku a Klikova totiž nedokázaly zvítězit, čehož využili především hráči Číměře, jenž se tak oběma soupeřům dostali na dostřel. První jarní góly i body si na své konto připsala Stráž.

KLIKOV – HALÁMKY 1:1 (0:1)
Derby, hezké počasí a pěkná divácká kulisa – to byly hlavní znaky sobotního zápasu v Klikově. Samotné utkání nepřineslo mnoho fotbalu, více se bojovalo, někdy až za hranicemi pravidel. Hosté bránili vedení z konce prvního poločasu a málem se jim to podařilo za pomocí tyče a břevna i v početním oslabení. Nakonec Blesk zachránil Petr Krejčí, který dorazil míč po dvou předcházejících střelách, které dokázal dobře chytající hostující brankář vyrazit.

Branky: P. Krejčí – M. Slavík.
Rozhodčí: Bartyzal.
ŽK: 4:7.
ČK: 0:2 (O. Macho, Decker).
Diváci: 130.

HRANICE – ST. MĚSTO 2:2 (1:1)
Domácí začali dobře a už ve 4. minutě se ujali vedení. Staré Město však dokázalo po chybě hranické obrany srovnat a podobný scénář měl i druhý poločas. Do něho zase raketově vstoupili domácí, ale po hodině hry jejich soupeř srovnal. Až do konce pak měli domácí fotbalisté velký tlak, ovšem vstřelit gól se jim nepodařilo a konečnou remízu tak považují za zbytečnou ztrátu.

Branky: Novák, Sobotka – Zelenko, Cech.
Rozhodčí: Švec – Hešík, Koudelka.
ŽK: 2:2.
ČK: 0:1 (Zelenko).
Diváci: 30.

Č. RUDOLEC – H. PĚNA 3:0 (1:0)
Horní Pěna byla po většinu utkání pod velkým tlakem a jen s obtížemi odolávala útočným snahám Českého Rudolce, který po jinak velmi dobrém výkonu může mrzet pouze řada zahozených tutovek.

Branky: 43. Trojan, 47. R. Novák, 85. Zamazal.
Rozhodčí: Janeček.
ŽK: 1:1.
Diváci: 70.

JAROŠOV – ST. HLÍNA 2:2 (1:0)
V bojovném, ale čistě vedeném duelu vedl jarošovský tým už 2:0, ale během posledních dvaceti minut o svůj náskok přišel, když se nechal zatlačit do defenzivy. Domácí nakonec mohli i prohrát, ale střelce Staré Hlíny v závěru vychytal gólman Blažek.

Branky: R. Petrů (11), J. Petrů – Blaszkovski, Časta.
Rozhodčí: Picka.
ŽK: 3:2.
Diváci: 90.

STRÁŽ – STUDENÁ 2:1 (0:0)
Pro oba celky hodně důležité utkání skončilo těsným vítězstvím Stráže, která na jaře vstřelila první dva góly a během střetnutí si vypracovala znatelně víc šancí než houževnatý soupeř ze Studené.

Branky: 51. Vostrý, 67. O. Šetka – 60. Dvořák.
Rozhodčí: Chvála.
ŽK: 3:3.
Diváci: 70.

DEŠTNÁ – ČÍMĚŘ 1:4 (0:1)
I bez zraněného kanonýra Vladimíra Kučery drželi domácí se soupeřem v první půli krok. V 8. minutě nastřelili břevno, ale z následného protiútoku šla Číměř do vedení. V 72. minutě vyrovnal Maršák a Deštná převzala iniciativu. O osm minut později však chyboval Henze a hosté znovu získali náskok, který ještě pojistili v závěru střetnutí, kdy už domácí hráči složili zbraně.

Branky: Maršák – J. Drábik, Pánek, Záhorka, M. Drábik.
Rozhodčí: Musil.
ŽK: 1:2.
Diváci: 50.

SUCHDOL B – KUNŽAK 3:2 (3:1)
Diváci sledovali fotbal nadprůměrné úrovně, o který se rovným dílem postarala obě mužstva. Útočné akce se přelévaly ze strany na stranu a kromě pěti gólů bylo k vidění i množství dalších šancí. Hráči i rozhodčí dokázali, že i na okresní úrovni lze předvádět krásnou a kvalitní hru. Domácí tým o svém vítězství rozhodl třemi góly už v prvním poločase, Kunžak ale brzy po změně stran stáhl na rozdíl jediné trefy a až do konce tak bylo oč hrát.

Branky: 14. Dušek (11), 39. Kubašta, 41. Šimáček – 17. Šolín, 53. Hudziec.
Rozhodčí: Devera – Picka, Filo.
ŽK: 1:2.
Diváci: 80.

Zpravodajové Deníku