LOMNICE – N. VČELNICE 1:2 (1:0)
Domácí celek dlouho vedl, ale v druhém poločase výsledek otočil výborně hrající David Bednář. Nejprve vyrovnal z penalty, před jejíž exekucí byl Lomnici navíc vyloučen Patrik Němec, a vítězství Včelnici pak zajistil v druhé minutě nastavení přesnou střelou z levé strany.
Vladimír Vrána, trenér Tatranu Lomnice (2. místo): „Hezká podívaná to nebyla, spíše boj. Favorita jsme zaskočili vysokým presinkem, nepustili jsme ho do žádných šancí. Škoda, že jsme nedali v první půli více branek, může za to naše nešikovnost. Jediný náš gól padl z dlouhého nákopu Petra Krejníka, který skončil za zády hostujícího brankáře. Už před přestávkou jsme museli střídat zraněného Jakuba Čutu, který nám v druhé půli chyběl, aby udržel míč na soupeřově polovině. Šance si ovšem hosté nevypracovali žádné, i když jsme ošemetné situace často řešili se štěstím. První gól jsme dostali z penalty, když hostující útočník ve sprinterském souboji upadl, navíc nám byl vyloučen Němec. Poté se hrálo pořád před naším vápnem, až jsme inkasovali podruhé."
Libor Holec, asistent trenéra TJ Nová Včelnice (1.): „Bylo to důležité utkání, vstoupili jsme do něho dobře, ale dlouho se nám nedařilo prosadit střelecky, takže nakonec uhodilo na druhé straně. Lomnice se dostala do vedení šťastným gólem po nepovedeném centru. Jinak domácí více bránili a spoléhali na brejky po dlouhých nákopech. Po změně stran už jsme hráli jen my. Stále jsme se tlačili do vápna a vypracovali si řadu možností. Vyrovnání přišlo z pokutového kopu zásluhou Bednáře, když byl sražen po čtyřicetimetrovém úniku Pacholík. Když už to vypadalo na remízu, krásně se uvolnil Bednář a nedal lomnickému brankáři šanci. Naše výhra je zasloužená, podle mého soudu jsme měli navíc stoprocentně kopat ještě tři penalty. Náš tým poctivě makal, není mu co vytknout. Nad všemi však tentokrát čněl výkon Davida Bednáře."
Branky: 20. Krejník – 77. (pen.), 90.+2 Bednář. ČK: 1:0 (77. Němec). ŽK: 4:4. Rozhodčí: M. Havlík – Picka, V. Havlík, 80 diváků.

OLEŠNICE – SUCHDOL 2:0 (1:0)
Suchdol dostal první branku z penalty, kterou proměnil brankář Lukáš Lenk. Hosté hráli sedmdesát minut v deseti, ale vzdorovali statečně. Vyrovnání se ovšem nedočkali, protože gól Jakuba Záruby neplatil kvůli ofsajdu.
Jindřich Jirousek, trenér Sokola Suchdol (7.): „Do Olešnice jsem se dostal po několika letech a vůbec nic se tam nezměnilo… Domácí se z pokutového kopu dostali do vedení, krátce poté nám byl vyloučen kapitán Martin Dunaj, takže jsme zhruba od dvacáté minuty hráli o deseti. Přesto se během první půle šance rodily na obou stranách. O přestávce jsme si řekli, jak hrát. Po změně stran jsme soupeře předčili ve všech směrech. Nedokázali jsme to však vyjádřit gólově."
Branky: 15. Lenk (pen.), 90. Brousek. ČK: 0:1 (20. Dunaj). ŽK: 1:4. Rozhodčí: Studený – Albert, Zevl, 80 diváků.

H. STROPNICE – CHLUM 5:0 (4:0)
Hostující Jiskra vyhrála předchozí tři kola. Na hřišti nováčka, který byl před zápasem v tabulce poslední, tedy byla v roli favorita. Tu ovšem nezvládla a odjela s debaklem.
Karel Flaška, předseda Jiskry Chlum (12.): „Akorát jsme si udělali ostudu. Hrajeme o záchranu, ale bez bojovnosti. Co k tomu dodat? Snad, že nebýt v brance Ladislav Černoch, prohráli bychom ještě o hodně víc."
Branky: 21., 36., 40. Kořínek, 11., 60. Holej. ŽK: 1:3. Rozhodčí: Landík – Plaček, Hruška, 60 diváků.

N. BYSTŘICE – TŘEBĚTICE 2:2 (0:1)
Třebětice vedly už 2:0, avšak náskok neudržely. Domácí Jiskru vrátily do sedla zbytečným faulem v pokutovém území, když Jiřího Havla držel protihráč úplně jinde, než se odehrávalo hlavní dění. Proměněná penalta Bystřici povzbudila a v závěru díky Luďku Kuchařovi, nejlepšímu hráči na ploše, i vyrovnala.
Zdeněk Steklý, předseda Jiskry Nová Bystřice (3.): „Jakousi platonickou převahu jsme v první půli měli, avšak nebyli jsme moc nebezpeční. Po dobré kombinaci ze slušné pozice střílel Frühauf, ale netrefil, Havel se zastřeloval ze střední vzdálenosti, jenže také bez efektu. Hosté jednu svoji akci dotáhli do konce a vedli. Hned v úvodní minutě druhého poločasu vsítily Třebětice druhý gól a nevypadalo to dobře. Přeci jen jsme se však více rozpohybovali a do hry nás vrátila proměněná penalta. Deset minut před koncem se nám povedla hezká akce, kterou zakončil Kuchař a vyrovnal. Zkoušeli jsme dokonat obrat, ale naopak hosté v poslední minutě hned dvakrát odmítli tři body, když neproměnili jasné šance."
Jan Koutný, předseda Sokola Třebětice (5.): „Po úvodním oťukávání jsme měli mírnou převahu, kterou korunoval brankou Švarc. Hra se pak vyrovnala a na těžším terénu se domácí snažili diktovat tempo hry, ale šance neměli. Několik našich nadějných protiútoků gólem také neskončilo. Hned z kraje druhého poločasu jsme už náskok zvýšili po pěkné akci zleva. Pak převzali iniciativu domácí a zatlačili nás. Postupně ze hry získávali stále více, z čehož nakonec rezultovala penalta. Domácí pak ještě přidali, my se soustředili na obranu a protiútoky. Bohužel, žádný jsme neproměnili, takže soupeř deset minut před koncem hezkou brankou vyrovnal. Poté si ještě obě mužstva vytvořila nějaké možnosti, ale skóre už zůstalo nezměněno. Na šance jsme sice vyhráli asi osm ku čtyřem, ale fotbal se hraje na góly."
Branky: 56. Frühauf (pen.), 81. Kuchař – 12. Švarc, 46. V. Habr. ŽK: 2:3. Rozhodčí: Ryneš – Blažek, Šťastný, 80 diváků.

Č. VELENICE – BŘILICE 0:2 (0:1)
Domácí Lokomotivě se zápas vůbec nevydařil. Za to, že prohrála jen 0:2, může děkovat svému brankáři Tomáši Marouškovi.
Karel Macho, předseda Lokomotivy České Velenice (10.): „První branku jsme dostali po rohovém kopu, který soupeř zahrál nakrátko a následný centr do vápna hlavou dostal do naší sítě. Během první půle měli hosté ještě několik dalších tutovek, které však zneškodnil výborně chytající Maroušek. My jsme prakticky branku Břilic neohrozili. Ve druhé části byla hra podobná, my si nedokázali vytvořit žádnou šanci a hosté vstřelili podobnou branku té první. Pouze s tím rozdílem, že to nebylo z rohu, ale ze standardky zahrávané od lajny. Další příležitosti Břilic opět zneškodnil Maroušek. Ten za toto utkání zaslouží jako jediný absolutorium, protože nás ochránil od debaklu. Výkon ostatních hráčů byl podprůměrný. Vyzdvihnout musím výkon tria rozhodčích, protože byli opravdu přesní, utkání řídilo velmi dobře a bez jakýchkoliv excesů."
Roman Kroupa, trenér Slovanu Břilice (8.): „Nebylo to jednoduché utkání, protože se hrálo na těžkém terénu. Měli jsme dost šancí, aspoň dva góly z nich padly. Domácí tým jsme pustili asi do třech náznaků, ale jinak jsme měli zápas pod kontrolou. V dalším kole hrajeme doma s Olešnicí a budeme chtít výhru z Velenic potvrdit."
Branky: 36. Houdek, 78. Matoušek. ŽK: 3:2. Rozhodčí: Svoboda – Devera, Bicek, 70 diváků.

BOROVANY – K. ŘEČICE 1:1 (1:0)
V Borovanech se fotbal topil v rozmočeném hřišti. Bojovnost byla oboustranně stejná, proto si oba celky zasloužily bodovat.
Aleš Brunner, trenér Sokola Kardašova Řečice (9.): „Brankáři si moc nezachytali, šancí bylo pomálu. Na náročném terénu se hrát lehce nedalo, s kombinací se končilo u půlící čáry. Nám ovšem chybí lehkost, i když se hraje na kvalitním trávníku. Musíme nyní uspět doma proti Horní Stropnici."
Branky: 12. Čermák – 80. Zavadil. ŽK: 5:0. Rozhodčí: Jevčák – Lepič, Churáň, 30 diváků.

Jak nastoupili

TATRAN LOMNICE NAD LUŽNICÍ
Michal – Heger, Němec, Šachl, Zákostelecký – Štěcha, Krejník (79. Nehoda), Šálený, Řehoř (84. Dušák) – Pancíř, Čuta (39. Čáp).
TJ NOVÁ VČELNICE
Holický – Blažek, Vajda, Tuček, Průša – Petráš, Šlapanský (64. Pacholík), Hornát (46. Didek), Mareš – Nebeský (90. Barva), Bednář.
SOKOL SUCHDOL NAD LUŽNICÍ
M. Rácik – Březina, Dunaj, Bednář, Kříž – J. Záruba, Špale, Hešík, R. Arenberger – Štěpánek (46. Gorný), Kubišta (71. Prášil).
JISKRA CHLUM U TŘEBONĚ
Černoch – Březina, Cepák, Kamenický, Kotil – Matoušek, Novák, J. Flaška, Eliáš (77. Tesař) – Vaníček, Němeček.
JISKRA NOVÁ BYSTŘICE
Prinz – Beneš, Zach, Bobál, Veith – Březina, Frühauf, Kuchař, Drábik – Havel, M. Feytl.
SOKOL TŘEBĚTICE
R. Havlík – S. Habr, J. Habr, Bastl, V. Novák – Švarc, Kelbler, B. Novák, J. Chvátal – Sevelda, V. Habr.
LOKOMOTIVA ČESKÉ VELENICE
T. Maroušek – Břenek (70. Sokol ), Dvořák (80. J. Mikl), Srpek, Jabůrek (85. F. Malaník) – Bittengl, Kopecký, Samec, Filip – Mikudim (82. Bambule), Fiala.
SLOVAN BŘILICE
Skála – Kučera, Flaška, Kopecký, Nehoda – Kolář, Matoušek, Tůma, Franěk – Houdek (55. Hofmann), Průcha.
SOKOL KARDAŠOVA ŘEČICE
Trepka – Vyhlídka, Nedoma, Janeček, P. Vosecký – Mach, Bílek, Dymák, Sedláček (62. Zeman) – Zavadil, Vodička (46. Porochoňski).

Autor: Roman Pišný