Výsledek z Vysočiny je pro hosty z jihočeské metropole o to sladší, že před pěti měsíci v rámci letní přípravy si Dynamo vezlo z Jihlavy debakl 0:5… „V létě se nám výsledkově nedařilo, vzali jsme si z toho ale poučení," říkal při zahájení zimní přípravy trenér David Horejš, jehož svěřenci mu v sobotu svou hrou dali za pravdu.

Jihočeši přitom v zápase postrádali své nejzkušenější hráče, protože Petr Benát a Richard Kalod měli menší zdravotní potíže a Zdeněk Křížek svůj post v brance uvolnil pro své dva mladé kolegy. „Křížu zkoušet nepotřebujeme," už po zápase v Regensburku měl vysvětlení po ruce trenér Horejš.

Ostřílení borci odpočívali a vzaly za to mladé pušky!

V 11. minutě po Fundově rohu se k míči u bližší tyče dostal Kadula – 0:1. O čtvrt hodiny později utekl po levé straně rychlonohý Wermke, narazil si balon s Táborským a z hranice velkého vápna zamířil přesně – 0:2!

To byl pro domácí fotbalisty pořádný šok a zdálo se, že z něj se do konce prvního poločasu už vzpamatovat nedokážou, jenže v posledních vteřinách prvního dějství zůstal před Hajduškovou brankou volný Dvořák, po jehož hlavičce do břevna poslal Rabušic míč za záda hostujícího gólmana – 1:2.

„Hlavně je třeba si dát pozor na vstup do druhé půle," apelují většinou trenéři na své hráče o přestávce. Pokud podobně hovořili také trenéři Dynama v sobotu na Vysočině, pak jejich svěřenci si to k srdci příliš nevzali, neboť hned v úvodu druhé půle Michal Rabušic vyrovnal na 2:2… „Když ale odmyslím ty dva góly, tak to žádná sláva nebyla," stýskal si pro klubový web autor obou gólů domácích. „Zase jsme prohráli. Musíme se s tím poprat a co nejdříve se dát do kupy," dodal ještě.

Poslední slovo totiž v sobotu na Vysočině měly do třetice mladé pušky Dynama: v 50. min. si na Čermákův pas naběhl Wermke a dobíhající Matějka svou premiérovou trefou v Dynamu zápas rozhodl – 2:3!

V samém závěru e mezi střelce málem zapsal i 17letý Jáša, zblízka ale benjamínek týmu poslal míč jen do gólmana Hanuše. „Odehráli jsme povedené utkání, dali tři góly a vytvořili si celou řadu dalších šancí. Kluci k zápasu přistoupili parádně a opět se potvrdilo, že máme rozhodně na čem stavět," netajil se svou spokojeností kouč vítězů David Horejš.

Jihlava – Dynamo ČB 2:3 (1:2) – Branky: 45. a 47. Rabušic – 11. Kadula, 29. Wermke, 50. Matějka. ŽK: Fiala (Jihlava). Diváci: 70. Rozhodčí: Denev – Kadlec, Zaplatilová. Jihlava: Rakovan – Nový, Vedral, Krejčí, Novotný – Hronek, Urblík, Zoubele, Batioja – Rabušic, Dvořák, 2. poločas: Hanuš – Fulnek, Vedral, Kryštůfek, Fiala – Záviška, Nový, Batioja, Popović – Rabušic, Ikaunieks. Dynamo: Hajdušek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Kladrubský, Hála – Vopat, Kadula, Wermke – Táborský. 2. poločas: Staněk – Kladrubský, Šourek, Jáša, Vaněk – Čermák, Čavoš – Wermke, Táborský, Pešek – Matějka.

V pondělí tým odjíždí na týdenní soustředění do Třeboně.

Táborsko se loučilo s Tipsport ligou vítězně

Fotbalisté druholigového FC MAS Táborsko zakončili své účinkování v zimní Tipsport lize v Praze na umělce Slavoje Vyšehrad zápasem třetích týmů skupin A a B o konečné pořadí v tomto turnaji. V něm vyhráli s Libercem 3:2.

Svěřenci trenéra Romana Nádvorníka v sobotním poledni měli hrát proti prvoligovému Liberci, jehož áčko však v týdnu odcestovalo na soustředění do Španělska, takže s Táborskem se utkala ligová juniorka Slovanu. Ta ale byla Táborsku důstojným soupeřem a postarala se o to, že se hrál napínavý a kvalitní zápas, ve kterém druholigový favorit o svém vítězství rozhodl až po půli díky třem trefám po standardních situacích.

Liberečtí přitom skórovali jako první, když se v úvodním poločase prosadil Doležal po rychlém protiútoku a vydařené spolupráci Markoviče a Kazdy. Fotbalisté Táborska ve snaze vyrovnat vyvinuli velký tlak a připravili si i několik výborných příležitostí, v koncovce ale měli hodně smůly.

Po pauze už ale Táborsko ukázalo svou sílu, zužitkovalo hned tři standardní situace a skóre otočilo ve svůj prospěch. deset minut před koncem sice Markovič ještě pro libereckou juniorku vykřesal gólem na 2:3 naději, zkušení fotbalisté Táborska už ale vítězství uhájili.

Táborsko – Liberec jun. 3:2 (0:1) – Branky: Musiol 2, Běloušek – Doležal, Markovič.

Z další přípravy ligových týmů

Admira Praha – FC MAS Táborsko B 1:4 (1:2) – Na umělce v Xaverově se Jihočechům dařilo, i když doháněli jednogólové manko. Nakonec odjížděli s pohodovým vítězstvím. „Výkon byl z naší strany daleko lepší než v minulém střetnutí," pochvaloval si trenér B-týmu Josef Pleticha. Branky FCT: Froněk 2 (1×11), Bakule, Kostka, sestava: Hňup – Vysušil, Suchan, Chotovinský, Škarda – Turek – Rabiňák (Bakule), Peterka, Froněk, Polanský – Karvánek, 2. půle: Zadražil – Vysušil, Kozel, Chotovinský, Škarda – Turek – Bakule (Bouška), Král, Froněk, Polanský – Kostka.

FC Písek – Ostrá 1:1 (0:0) – Hostující Ostrá od sezony 2012/13 šla z 1.B třídy až do divize a svou kvalitu potvrdili její hráči i v Písku. „Do přestávky naše hra snese ještě nějaké hodnocení, ale po půli nám docházely síly," mrzelo píseckého trenéra Ondřeje Prášila. Branky: 53. Řezáč – 65. Mařík, sestava Písku: Varyš – Řehák, Havel,Rendla, Sajtl (66. Velek) – Voráček, Milec, J. Held (72. Sajtl), Hlinka (38. Uhlík) – Řezáč, M. Held.

Dynamo 21 – Jankov 0:0 – V první půli měli domácí mladíci na Složišti převahu, v koncovce se jim ale nedařilo. Po přestávce se síly vyrovnaly a jankovský Bürger trefil v 68. min. tyč. „Byla to dobrá příprava," shodli se trenéři obou týmů.