Pro fotbalisty Táborska bude středeční střetnutí fotbalovým svátkem. „Jde o soutěžní utkání se soupeřem zvučného jména, takže se všichni na zápas těšíme," tvrdí trenér Petr Frňka (na snímku Jana Škrleho), mrzí ho ale aktuální počasí. „Mrzne a zřejmě nebude úplně ideální terén," míní.

Byť podzimní část II. ligy Frňkovi svěřenci zakončili už před deseti dny, udržet hráče v tréninkové zátěži jako velkou komplikaci trenér Táborska nevidí: „Kluci nějaké volno na regeneraci dostali a možnost změřit síly s účastníkem základní skupiny Evropské ligy je pro ně určitě motivací."

Navíc v poháru se Táborsku na rozdíl od utkání o body daří: Kladno přehrálo hladce 4:0, Vltavín vyřadilo 2:1 a naposledy dokázalo zvítězit i v Olomouci 2:1 nad favorizovanou Sigmou. Táborsko tam ve 22. minutě vedlo brankami Froňka a Fulneka 2:0, navíc Ciku neproměnil penaltu. „V úvodu jsme naše šance dokázali přetavit v góly. Po chybě stopera Radakoviče jsme to mohli ukončit na 3:0 a měli bychom klid, místo toho jsme Sigmě dali šanci se zápasem něco dělat, kluci z Olomouce to pak vybláznili a byly to nervy až konce," reagoval tehdy po vítězství v Olomouci na hektický závěr utkání Frňka. Sigma totiž dohrávala jen v deseti, přesto korigovala. „Předvedli jsme, že jsme mistry v tom jak si zkomplikovat dobře rozehrané utkání," vrtěl hlavou kouč FCT.

Výkon Frňkových svěřenců ale ocenil i olomoucký trenér Václav Jílek: „Hosté tady vyhráli zaslouženě. Byli efektivnější a měli asi i víc šancí," uznal.

Asi netřeba nijak zdůrazňovat, že ve středečním zápase jasným favoritem bude Liberec, byť na domácí ligové scéně neprožívá nijak oslnivý podzim. Naposledy třeba horko těžko zachraňoval remízu se Slováckem, navíc jen za cenu dvou diskutabilních pokutových kopů.

„Po přestávce jsme hodně zjednodušili hru, snažili jsme se kombinovat. Hosty jsme zatlačili, ale místo toho přišel druhý gól. Naštěstí se nám to ještě podařilo díky dvěma penaltám ubojovat," zhluboka si po zápase v rozhovoru pro klubový web oddechl kapitán Slovanu Lukáš Pokorný, dle něhož jeho tým ještě mohl strhnout vítězství na svou stranu. „Avšak za dané situace asi musíme bod brát," připustil Pokorný.

„První poločas byl z naší strany katastrofální. V divokém závěru se nám podařilo uhrát bod, který jsme si možná ani nezasloužili. Náš výkon byl mizerný a ten bod je trochu darem z nebes.," uznal i trenér Jindřich Trpišovský.

Ten dle klubového webu fotbalisty Táborska dobře zná z doby, kdy on působil ve II. lize. „Mají stejného trenéra a většina týmu je stejná, i jejich styl hry zůstal nezměněn. Mám poblíž chatu, takže tam poměrně často jezdím," s úsměvem vysvětloval liberecký lodivod. „Táborsko má velké hřiště, to by nám mohlo vyhovovat," dodal.

Zatímco proti Slovácku to Liberci nešlo, předtím v Evropské lize s Karabachem vyhrál jasně 3:0. „Takhle jsme si to nějak představovali. Po nepovedeném duelu s Jabloncem jsme si všichni sedli a vyříkali si nějaké věci. Teď jsme si dokázali, že to jde, makali jsme jeden za druhého a za výhrou jsme šli od první minuty," pochvaloval si jednadvacetiletý Ondřej Karafiát, jenž minulou sezonu hrál v budějovickém Dynamu (v Liberci je i další exbudějovický bek Milan Nitrianský).

Fotbalisté Táborska jdou do zápasu s cílem být favoritu důstojným soupeřem. „Přestože se Liberci v lize příliš nedaří, čeká nás velice náročné utkání s týmem, který má velkou kvalitu," zdůraznil před dnešním zápasem trenér Frňka. „Přesto jsem přesvědčen, že je v našich silách favorita potrápit," ujistil kouč FCT.