Mrzí vás, že jste se nedohodl na pokračování nové smlouvy v Motoru?
V Budějovicích jsem doma a každý hokejista by chtěl hrát doma. Rád bych zůstal, ale nebylo to reálné. Pořádnou nabídku ze strany klubu jsem ani nedostal. Ale už je to pryč a nemá cenu to řešit.

Na tři roky strávené v Budějovicích ale budete vzpomínat v dobrém?
Určitě. Strašně moc jsem si je užil. Vzpomínám na ně jenom v dobrém.

Hodně se hovořilo o zájmu extraligového nováčka z Jihlavy o vaše služby. Jak moc byl skutečně vážný?
Byla to jenom fáma. S Jihlavou jsem nebyl vůbec v kontaktu. Ve hře byly jiné kluby.

Proč jste si z nich vybral právě prostějovské Jestřáby?
Za strany Prostějova přišla finančně velice zajímavá nabídka. A také se mi líbily ambice klubu.

Ty sahají kam?
Měli bychom se pohybovat v horních patrech tabulky. A udělat úspěch, který tady ještě nebyl. To znamená zkusit postoupit do semifinále play off.

Dá se porovnat zázemí prostějovského zimního stadionu s českobudějovickou Budvar arénou?
To porovnat nejde. V Prostějově je přece jen starší stadion. Je dost studený, takže je tam docela zima. Zázemí i kabiny jsou ale na slušné úrovni. Jsou nově udělané, takže v tom není problém.

V Prostějově jste sám, nebo s rodinou?
Sám. Dcera Terezka už začala chodit do školy, takže jsme se doma dohodli, že tady zkusím být tuhle sezonu sám. Začínal jsem na hotelu hned vedle zimního stadionu a teď krátce bydlím v pronajatém bytu v Olomouci. To je z Prostějova nějakých patnáct minut jízdy autem.

Po manželce a dcerkách se vám nestýská?
To víte, že mi rodina chybí. Každý den jsme sice v kontaktu přes videohovory, někdy za mnou přijedou na víkend, ale je jasné, že to není ono. Já sám se domů v sezoně moc nedostanu.

Vašemu týmu vstup do sezony nevyšel ideálně. Dvakrát jste prohráli, ale další dva zápasy už jste dokázali vyhrát. Dostal se váš tým na vítěznou vlnu?
Začátek sezony z naší strany nebyl optimální. První zápas v Přerově bylo derby, které jsme neodehráli špatně, ale chyběly nám góly. S Litoměřicemi to byl první domácí duel, ve kterém jsme se chtěli ukázat. Ale zápas nám vůbec nevyšel. Na Slavii jsme potom jeli s tím, že za každou cenu musíme bodovat. To se nám naštěstí povedlo. A naposledy doma s Havířovem, to už byl z naší strany celkem vydařený zápas.

Co čekáte od zápasu v Budějovicích? Bude to pro vás zvláštní utkání?
Bude to určitě zvláštní. Budějovice beru jinak než ostatní soupeře. Každopádně to bude zajímavé. Přijdou kamarádi a rodina. A těším se na fanoušky, na které moc rád vzpomínám.

Musel jste shánět na utkání hodně lístků?
Potřeboval bych tolik lístků, kolik ani nedostaneme, takže jsem sháněl jenom pro rodinu.

Nepadla v prostějovské kabině zmínka o loňském televizním debaklu 1:9 na jihu Čech, který byl začátkem výkonnostního pádu týmu?
Vzhledem k tomu, že prý po tom utkání padaly i pokuty, tak jsem tu vzpomínku v kabině několikrát slyšel (smích).

Proběhne před zápasem hecování s některými bývalými spoluhráči?
Nemyslím si. S řadou kluků jsem v dlouhodobém kontaktu. Ne jenom teď před naším vzájemným zápasem. Před utkáním se pozdravíme, dojde asi i na nějaké vtípky a špičkování, ale nic velkého. Svačinu jako prémii za výhru do naší kabiny však samozřejmě vypíši.

Nebudete mít problém zatlačit v osobních soubojích na dobré kamarády? Třeba Martinu Heřmanovi jste byl v létě na svatbě.
Hokejový svět takový je a stává se často, že hrajete proti kamarádům. To tak prostě je.

Může pro vás být výhoda, že Motor teď dvakrát prohrál a nemá ideální formu? Nebo to bude spíše naopak?
Můj názor je takový, že to pro nás bude spíše nevýhoda. Říká se, že dobrý tým neprohraje třikrát za sebou. Kluci z Motoru tak budou chtít za každou cenu vyhrát. O tom jsem přesvědčen.