Letošní sezonu jste rozehrál v Litoměřicích. Jak se to seběhlo, že jste se najednou ocitl ve Slavii?
V Litoměřicích jsem hrál od začátku sezony, ale nedařilo se mi podle mých představ a ani s trenérem jsme si úplně nepadli do noty. Necítil jsem se tam dobře. Proto jsme se s klubem domluvili na ukončení smlouvy a odešel jsem do Slavie.

Řešil jste i jiné varianty než právě pražský klub, ve kterém jste si zahrál už také před dvěma roky?
V Litoměřicích jsem měl ve smlouvě, že mě nemohou vyměnit bez mého souhlasu. Už se mi nechtělo nikam cestovat a uvažoval jsem o konci kariéry. V Litoměřicích mi řekli, že mě nabízeli do Slavie, ale tam byl problém s tím, že jsem měl moc vysokou smlouvu. Tak jsme se v Litoměřicích domluvili na jejím ukončení a ve Slavii jsem podepsal novou.

Slavia se na podzim dostala do velkých finančních problémů a její kádr muselo opustit devět klíčových hráčů. V jakém stavu jste po svém příchodu kabinu našel?
Věděl jsem, že odešlo plno zkušených hráčů. Ale když jsem do Edenu přišel, tak už to bylo v pohodě. Docela se dařilo, mužstvo bylo ustálené a drželi jsme čtvrté místo v tabulce.

Ve čtvrtfinále play off jste vyřadili pro mnohé nečekaně hladce pátou Třebíč 4:0 na zápasy. Nepřekvapil i vás takhle hladký průběh série?
Doufali jsme, že bychom mohli Třebíč přehrát. Konečný výsledek 4:0 je ale pro soupeře dost krutý, protože všechny zápasy byly hodně vyrovnané. Byli jsme lepší v prvním utkání, ale vždycky jsme vyhráli jen o gól a jednou dokonce až po nájezdech. Ve čtvrtém duelu měla navrch Třebíč, ale nedávala góly. I když tomu možná výsledné skóre úplně nenapovídá, tak to byla velice těžká série.

Ze všech stran je slyšet chvála na vašeho mladého gólmana Dominika Frodla. Podal skutečně tak dobrý výkon?
Po celou sérii byl výborný. Právě on nás dotáhl do semifinále.

Druhý zápas jste rozhodl vy osobně proměněným samostatným nájezdem. Jaké jste zvolil zakončení?
Střela z mezikruží. Taková moje klasika (úsměv).

Co čekáte od nadcházející semifinálové série s českobudějovickým Motorem?
Budějovice jsou favoritem, ale stát se může leccos. Motor chce postoupit do extraligy. Má daný jasný cíl. My do série naopak půjdeme s tím, že nemáme co ztratit. Doufám, že odehrajeme vyrovnané zápasy. Myslím, že favorita můžeme potrápit. Hlavně jestli nám opět zachytá gólman. Ale těšíme se na to. V Budějovicích je krásná hala a bývá tam perfektní atmosféra. Také u nás by mohlo přijít hodně lidí.

Berete to tak, že hrajete možná své poslední play off v kariéře?
Je docela možné, že je to mé poslední play off. V Litoměřicích jsem byl otrávený z toho, jak to tam fungovalo. Chtěl jsem opravdu s hokejem skončit. Beru to tak, že jsem si ve Slavii prodloužil sezonu. Může to být má poslední. Uvidíme, co bude po jejím skončení. Ale třeba budu ve Slavii ještě pokračovat i příští rok.

Bude mít pro vás série proti Budějovicím zvláštní náboj také proto, že jste tam dvakrát úspěšně působil?
Na Budějovice vzpomínám strašně rád. Poprvé jsem tam přišel na konec sezony, kdy byla výluka v NHL a hráli jsme o postup do nejvyšší soutěže. Jsou to krásné vzpomínky. Postoupili jsme a zahrál jsem si s legendami našeho hokeje Vencou Prospalem, Radkem Dvořákem, Edou Turkem a dalšími. Byla to paráda.

Vzpomínáte rád i na vaše druhé angažmá na jihu Čech?
Určitě. Dva roky jsem byl v Budějovicích absolutně spokojený. Třetí rok jsem pak byl po zranění ramena a do sestavy jsem se tolik nedostával. Tak jsem se rozhodl odejít do Plzně.