V dnešním 21. kole druhé hokejové ligy dojde ve skupině Střed na jedno jihočeské derby. Utkají se v něm hokejisté HC Tábor s David servisem České Budějovice a duel začíná v 18 hodin.
Kohoutům nevyšel nedělní zápas v Kolíně. „Nemohu říct, že by nám chybělo nasazení, to ne, ale hra se nám prostě nedařila. Musím ale říct, že náš výkon poznamenala neúčast šesti důležitých hráčů a to je opravdu hodně," poznamenal trenér Tábora Tomáš Matušík.
Předchozí duely Tábora a David servisu skončily dvoubrankovým vítězstvím Tábora. „Na obě výhry jsme se dost nadřeli, takže do utkání půjdeme s pokorou a respektem k soupeři. V každém případě však chceme vyhrát za tři body, to je jasné," říká Matušík.
Mužstvo David servisu je podle něho rozhodně oživením soutěže. „Když jsme s nimi hráli přátelák, byl to místy až brutální hokej. Mistrovské zápasy už však byly o něčem jiném, ty byly v pohodě. Samozřejmě se hrálo tvrdě do těla, to k hokeji patří, byly to ale korektně hrané zápasy," těší se na dnešek táborský kouč.
Zálusk na zisk bodů si dělají i hosté. „Tábor je kvalitním soupeřem, my si ale jedeme pro body. Očekávám, že dnešní zápas bude jiný než ty předchozí. Náš kádr se mezitím obměnil a věřím, že tentokrát uspějeme," je optimisticky naladěn trenér Českých Budějovic Rudolf Suchánek.
K minulému venkovnímu utkání odjížděl David servis ve značně prořídlé sestavě a v sobotu proti Moravským Budějovicím zaskakoval mezi třemi tyčemi gólman juniorky Motoru Adam Provazník. „Vyhráli jsme, takže se osvědčil. Dnes ale bude chytat Spáčil a Provazník mu bude krýt záda," říká na adresu mladého brankáře Suchánek.
Tým David servisu by měl být kompletní včetně obránce Zicha, kterého trápily zdravotní problémy.
O hodně dnes hrají hokejisté Písku, kteří hrají v Moravských Budějovicích. Vajgar Jindřichův Hradec se dnes pokusí překvapit na ledě druhého Nymburku.