Ta se bude hrát čtyřkolově a zúčastní se jí kromě Jihočechů poslední dva celky z play out nejvyšší soutěže Karlovy Vary a Pardubice. Čtvrtý účastník prolínací soutěže ještě není známý. Rozhoduje se o něm ve druhém semifinále WSM ligy, ve kterém vede Jihlava nad Kladnem 3:2 na zápasy. Šestý duel se hraje ve středu na Kladně.

První barážový duel odehraje Motor za týden v úterý 28. března v Pardubicích (18), doma se představí poprvé v pátek 31. března v utkání proti Karlovým Varům (17.30).

Za kýženým postupem do baráže šli svěřenci trenéra Antonína Stavjani zcela nekompromisně. Vyhráli základní část WSM ligy, ve čtvrtfinále play off vyřadili nepříjemný Přerov přesvědčivě 4:0 na zápasy a v semifinále si poradili se Slavií Praha v poměru 4:1.

TAKÉ ČTĚTE: Tahle jízda nekončí, hlubočtí Rytíři si v kraji zahrají o titul

Definitivně si o vstupenku do baráže řekli v pondělním pátém duelu, který vyhráli po solidním výkonu 4:1. „Věděli jsme, že je Slavia limitována v útoku a chtěli jsme toho využít. Jakmile jsme šli do vedení, tak se naši hráči trochu přizpůsobili tempu hry. Tentokrát už to nebylo tak vyhecované jako minulé zápasy. Nicméně musím ocenit, že hosté nedali kůži zadarmo a hráli do poslední chvíle. Vyprodaní hala musela být se zápasem spokojena," zhodnotil Antonín Stavjaňa pátý duel.

Slavia přes veškerou snahu už v pondělí v Budvar aréně na zvrat v sérii neměla sílu. „Musíme soupeři pogratulovat k vítězství v sérii. Tahali jsme v posledním utkání za kratší konec. Vstoupili jsme sice do zápasu nabuzeni a chtěli jsme ještě jednou vyprodat Eden, ale to se nám nepodařilo. Věděli jsme, že Motor má výborné přesilovky, přesto jsme se nechali zbytečně vyloučit. Kluci ze sebe vymáčkli všechno, nicméně to nestačilo připustil," asistent trenéra Slavia Jan Srdínko.

Zdroj: Deník/ Pavel Kortus