Zatím pouze dva semifinalisty zná play off hokejového krajského přeboru. Účast mezi elitní čtyřkou si zajistily Božetice a Veselí.



Strakonice utrpěly krutý debakl ve V. Radouni 0:8 a budou hrát ve středu třetí rozhodující duel na svém ledě. Podobně i David servis musí po domácí porážce na třetí utkání do Soběslavi. Začátek obou zápasů je v 19.00.

V. Radouň – Strakonice 8:0 (4:0, 2:0, 2:0)
V repríze loňského finále se zrodil nečekaný debkal por obhájce titulu. Už v 5. min. ujel v oslabení domácí Sedlačík a vedoucím gólem nasměroval svůj tým za vysokým vítězstvím. Radouň totiž rozjela svůj brankostroj, který se zastavil až na vysokém skóre 8:0. Zatímco domácí své šance neomylně proměňovali, hosté nedokázali překonat výborného Horala v brance, který vychytal nulu. Vítězové dali čtyři góly v přesilovkách a tři ve vlastním oslabení. Rozhodující třetí zápas se bude hrát ve středu ve Strakonicích.

Branky: 5. Sedlačík, 10. Sedlačík, 11. Reisner (Lapka), 18. Kalvas (Domin), 24. Cmunt (Beránek), 39. Cmunt (Koláček), 46. Gurka (Cmunt, Beránek), 60. Domin (Jedlinski, Kalvas).
Vyl. 13:12 (navíc dom. Jedlinski 10 min, host Kozma 5 plus OK),
využ. 4:0, osl. 3:0,
rozhodčí Holub, Stach – P. Němec, Jakeš,
200 diváků.
Stav série 1:1.

Č. Krumlov – Veselí 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
V zápase, ve kterém obrany převyšovaly útoky, byli domácí blízko vítězství. Ještě šest minut před koncem o gól vedli, ale potom dvakrát inkasovali a z postupu do semifinále se může radovat Veselí.

Vimperk – Božetice 4:5 (2:0, 2:3, 0:2)
Domácí sehráli hodně nešťastné utkání. Ještě v jeho polovině vedli 4:1, ale soupeř dokázal vyrovnat a devět minut před koncem si zajistil postup do semifinále, když si Vimperští dali vlastní gól…

David servis ČB – Soběslav 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Po vítězství v Soběslavi se ve včerejší odvetě v Budvar aréně hokejistům budějovického David servisu nedařilo. Nevyužili ani přesilovky pět na tři, spálili i další příležitosti, a tak si vítězství odváželi šťastnější hosté ze Soběslavi, kteří budou mít ve středu v rozhodujícím zápase výhodu domácího prostředí.

Zpravodajové Deníku