Proč jste požádali město o finanční podporu?

Za pět let našeho působení klub spotřeboval, možná i s chybami, pět set milionů korun. Na této sumě se podílejí diváci, ať už vstupenkami nebo permanentkami, firma Mountfield, která do hokeje v Českých Budějovicích dala 162 milionů korun, a dále sto dvacet malých, středních i velkých firem. Těm bych chtěl strašně poděkovat. Jednání s městem jsme začali před třemi měsíci ve skutečně těžké době, kdy jsme do hokeje strkali další a další peníze. Potřebovali jsme cítit ze strany města podporu. Nejdřív psychologickou, která ale později samozřejmě musí být doprovázena nějakým aktem.

První kolo jednání ale skončilo nezdarem.

Přiznávám, že po návštěvě rady města před dvěma měsíci jsem byl smutný. Nyní, po jednání s vedením města i po průběhu zasedání zastupitelstva, jsem optimistou. Večer na zasedání představenstva se sice mělo rozhodovat o prodeji klubu firmě Marimex, ale pozastavili jsme to a počkáme do dalšího zasedání městského zastupitelstva desátého listopadu. Důležité pro nás je, že zastupitelé vystupující v diskuzi říkali přesně to, co my chceme slyšet: Děláte tady dobrou práci, stejně jako ve městě volejbalisté, fotbalisté a boxeři. To oceňujeme a něco pro to uděláme. Nevím, jak to dopadne, ale už nemám pocit, že jsme na vedení klubu sami.

Původně bylo v podmínkách vedení města nemožnost prodeje extraligové licence. Myslíte, že tato záležitost vznikla z neznalosti věci?

Myslím, že ano. Ta podmínka byla nešťastná. Žádná firma nezajistí její nulovou hodnotu slovy, že ji nikdy neprodá. To bylo pochopitelné a přiznám se, že jsme o tom už ani moc nemluvili. Byli bychom rádi, kdybychom v našem stomilionovém rozpočtu měli od města každoročně pět procent, což činí pět milionů. Mimochodem je to minimum ve srovnání s ostatními městy. V tom případě budeme spokojeni.

Ve vaší zprávě bylo uváděno, že nebyly finance na platy hráčů a neplatilo se za výstroj. Tyto dluhy už jsou zažehnány?

Tyto dluhy zažehnáváme. Přiznávám, že v době, kdy jsme nevěděli, co bude dál, byli jsme otrávení a smutní, tak ne vždy jsem reagoval pozitivně na telefonát generálního manažera, abych poslal peníze. V každém případě to teď musíme dát dohromady. Nemyslím si ale, že bychom byli v horší situace než v jiných klubech. Peníze paradoxně nejsou až takový problém. Žádali jsme hlavně psychologickou podporu.

Je letošní extraligový ročník ve vašem klubu finančně pokrytý?

V dnešní době je velice těžké to takhle říct. Je pokrytý smlouvami. Otázka je, jestli peníze budou. Od toho už potom jsou majitel a generální sponzor, aby pomohli. Jsme optimisté.

Hovoří se o dalších třech městech, která by vás ráda viděla jako generálního sponzora hokejového klubu. Mohl byste se k tomu vyjádřit?

Četl jsem to. Jednali jsme ale pouze s firmou Marimex. Nikdo jiný nás neoslovil.

Firma Marimex by zachovala extraligu v Budějovicích?

Je to menší sponzor v budějovickém klubu. Věřím, že to myslí vážně. Měli jsme to ošetřené tím, že budeme nadále generálním sponzorem.

Mohl byste krátce představit firmu Marimex?

Je to mimochodem dlouhé roky náš konkurent. Zabývá se stejně jako my prodejem bazénů a příslušenství. Jsou úspěšnější než my v oblasti velkoobchodu.

Marimex bude čekat až do desátého listopadu na vaše vyjádření?

Doufám, že je o tom přesvědčím. Uznal jsem argument primátora, že sice na poslední chvíli, ale snažíme se to teď všichni zachránit. Nechci vypadat jako malý kluk, abych bouchl do stolu, že to musí být dnes večer. Hledali jsme možnosti a řekl bych, že termín do desátého listopadu, kdy bude další zastupitelstvo, je reálný.

Jaká je momentálně cena klubu?

Základní jmění klubu je padesát dva miliony korun.