Vybavíte si ještě váš poslední českobudějovický gól, který jste dal 25. října 2007 tehdy pardubickému Lašákovi?
Tenhle gól si nepamatuji. V té sezoně jsem dal dva a vybavuji jenom ten první. Dal jsem ho proti Liberci. Zachytil jsem špatnou rozehrávku Krsteva a vyrovnal jsem krátce před koncem na 2:2. Ten gól s Pardubicemi už si ale nevybavím.

Měl jste velkou radost, že jste se teď trefil proti Slavii?
Radost jsem měl velikou. Žiga Pavlin mi v přesilovce pět na tři posunul puk a měl jsem docela čas, tak jsem do toho plácl. Navíc tam Martin Heřman šikovně přejel před gólmanem, který toho asi moc neviděl.

Pomohl takhle rychlý gól celému týmu i vám osobně?
Takhle rychlý gól vždycky pomůže. Hlavně po zpackaných přesilovkách pět na tři v předcházejícím utkání s Kladnem. Povzbudilo nás, že jsme schopni ve dvojnásobní přesilovce také dát gól (úsměv).

Poprvé jste naskočil do hry v utkání s Kladnem, kdy na vás byla znát jistá nerozehranost. Proti Slavii už to vypadalo, že se cítíte mnohem lépe?
Lepší to bylo. Pořád jsem ale takový ztracený a nesynchonizovaný. Hráči na ledě se chovají jinak, než jak jsem býval zvyklý. Stále trochu tápu. Věřím však, že se to bude zápas od zápasu zlepšovat.

Ale na puku jste vypadal výrazně jistěji než poprvé s Kladnem.
V prvním zápase jsem měl možná až přehnaný respekt. Je to ale opravdu jiný hokej. Kolikrát se mi stalo, že jsem měl puk a čekal jsem, že do mě někdo vletí. Ale ono nic. Spoustu let hraji jeden styl hokeje. Nechci říct, že tady jsou horší hráči. To ne. Ale na ledě se chovají jinak. Je to jiný hokej a docela se s tím peru.

KHL a WSM liga, to musí být velký rozdíl.
Samozřejmě. V KHL jsou hráči šikovnější a silnější na puku. To je jasné. Pro mě jako obránce je důležitý celkový systém hry. Ten je od protihráčů jiný. Jinak reagují. To je pro mě největší problém.

Dvakrát po sobě jste zažil na vlastní kůži úplně plnou Budvar arénu. Bylo to příjemné?
Je to super zážitek. Hlavně, když se vyhraje. Lidi to prožívají. Když tým maká, tak to fanoušci dokáží ocenit. Je to fajn. Bylo to hrozně příjemné.

Čeká vás těžký zápas v Jihlavě, kterou váš tým letos ještě ani jednou neporazil. Viděl jste z hlediště poslední vzájemný duel, který jste prohráli 2:3 v prodloužení?
Na tom utkání jsem byl a hodně mi připomínalo náš sobotní zápas s Kladnem. Měli jsme spoustu šancí a soupeř skoro pořád jenom bránil. Chyběl nám větší důraz před brankou. Teď s Kladnem to byl zápas jako přes kopírák. Doufám, že se z toho dokážeme poučit. Bude to ale samozřejmě těžký zápas. Jihlava hraje o trošku jinak než Kladno a navíc bude mít výhodu domácího prostředí. Věřím, že nás přijedou podpořit fanoušci.

Zápas vysílá Česká televize, což u prvoligových duelů nebývá zrovna obvyklé.
Na televizi jsme zvyklí. Ale je fajn, že se můžeme ukázat. Myslím, že to bude dobrý hokej.