Po všeobecně známých potížích KLH Vajgar, které vedly v polovině roku k úplnému utlumení sportovní činnosti, se brzy rozhodlo, že dospělý hokej ve městě chybět nebude. Nově založený spolek HC Vajgar se totiž dohodl na převedení hráčského kádru mužů ze žirovnického Slavoje pod svá křídla. Soupisku navíc stejně z drtivé většiny tvoří odchovanci hradeckého hokeje.

Ilustrační snímek.
Hokejový KLH Vajgar zmrazil činnost, na scénu přichází nový klub

„Změnu vnímáme především tom, že máme lepší podmínky a zázemí,“ podotkl trenér HC Vajgar Vladimír Reisner.

Kádr HC Vajgar
Brankáři: Ondřej Houdek, Matěj Pachman.
Obránci: Stanislav Fiedler, Ondřej Chmel, Martin Ištvánik, Pavel Jon, Marek Koláček, Adam Popelka, Robert Procházka, Tomáš Tržil.
Útočníci: Michal Gurka, Hynek Havelka, Jan Heřmánek, Ondřej Jasanský, Matěj Jindra, Tomáš Kalvas, Michal Kubín, Ota Lazorišák, Petr Navrátil, Zdeněk Ondřej, Michal Stach, Petr Sviták, Kevin Švihálek, Jan Tkačik, Filip Tomšík.

Jeho tým trénoval mnohem intenzivněji, než bylo dosud zvykem. „Byli jsme o měsíc déle na ledě a připravovali jsme se třikrát týdně. V první fázi jsme se zaměřili především na bruslení a střelbu, nyní už máme běžný tréninkový režim,“ popsal.

HC Vajgar v přípravě odehrál čtyři utkání. Hluboké nad Vltavou, která se v minulé sezoně probojovala až do finále krajské ligy, podlehl 3:4, ve Veselí nad Lužnicí padl 5:6 po nájezdech a na soběslavském Memoriálu Pavla Háka skončil druhý, když nejprve porazil domácí Spartak 5:4 a ve finále podlehl Veselí 3:5.

V loňské sezoně ještě pod hlavičkou Žirovnice mužstvo postoupilo do play off, z něhož vypadlo po prvním kole. Letos už má vyšší ambice.
„Vzhledem ke kvalitnější přípravě a složení kádru je téměř povinností znovu postoupit do vyřazovacích bojů, v nichž bychom se chtěli dostat dál než v uplynulém ročníku,“ přeje si Vladimír Reisner.

Uvědomuje si však, že krajská soutěž se rok od roku zkvalitňuje a jeho svěřence čeká náročná sezona.
„Co jsem zaregistroval, ostatní hodně posilovali. Především Vimperk, kam přešla řada hráčů z druholigového budějovického David servisu, bude asi velmi silný. Ale na přední příčky je tam víc aspirantů,“ tvrdí hradecký kormidelník.

Ilustrační foto.
Kam o víkendu v okrese na fotbal

V nedělním úvodním kole HC Vajgar na hradeckém zimním stadionu přivátá táborské béčko.
„Samozřejmě chceme uspět, ale to platí o všech domácích zápasech. Na vlastním ledě bychom body jen neradi odevzdávali. Souboje s Táborem vždy mívají náboj, o motivaci máme postaráno,“ dodal Vladimír Reisner.

Ilustrační foto.
Kam o víkendu na Jindřichohradecku za sportem a pohybem

Rozlosování 1. poloviny základní části krajské ligy
1. kolo – neděle 24. září: J. Hradec – Tábor B (17 hodin)
2. kolo – čtvrtek 28. září: Pelhřimov B – J. Hradec
3. kolo – neděle 1. října: J. Hradec – Soběslav (17)
4. kolo – sobota 7. října: Radomyšl – J. Hradec
5. kolo – sobota 21. října: J. Hradec – Veselí n. L. (17)
6. kolo – neděle 22. října: Milevsko – J. Hradec
7. kolo – neděle 28. října: J. Hradec – Telč (17)
8. kolo – sobota 4. listopadu: Strakonice – J. Hradec
9. kolo – neděle 12. listopadu: J. Hradec – Hluboká (17)
10. kolo – pátek 17. listopadu: Č. Krumlov – J. Hradec
11. kolo – neděle 19. listopadu: J. Hradec – Humpolec (17)
12. kolo – neděle 26. listopadu: Vimperk – J. Hradec