Máte za sebou čtyři týdny přípravy. Zvládli jste všechno, co jste si předsevzali?
Jedeme podle plánu. Splnili jsme zatím všechno tak, jak jsme to měli nastavené. Kluci jsou zdraví. Omezení v tréninku je minimum. Týká se to tří hráčů, kteří mají případně náhradní program. Připravuje jim ho kondiční trenér Franta Bombic. Zatím příprava probíhá velice dobře a kluci tréninkové dávky polykají zdatně.

Není tedy žádný hráč, který by byl kvůli nějakým zdravotním problémům úplně mimo přípravu?
Přesně tak. Luboš Rob má jistá omezení po operaci ramena. K tomu ještě David Gába šetří kotník, který měl trochu komplikovaně zraněný. Nechceme to zbytečně uchvátat. Martin Heřman nemůže hrát fotbal. S kotníkem má menší potíže Petr Kváča. Také nechodí na fotbal, ale třeba basket hraje. Jsou to skutečně jenom minimální potíže.

Je příprava odlišná, než bývala třeba za vašich hráčských let?
Jiné to je. Silový trénink zůstal stejný. Cviky jsou stále podobné. Rozdíl je v tom, že jsme více běhali a jezdili na kole delší tratě. S Tondou Stavjaňou jsme ale kolo úplně vypustili. Má z minulosti špatnou zkušenost, když při tréninku na kolech zažil nepříjemný úraz. I tady se před lety stala tragédie Romanu Bernatovi. Kolo tak není vůbec a běhají se jenom krátké úseky. V tom je to jiné.

Co bude hlavní náplní soustředění na Lipně?
Jedeme od soboty do čtvrtka. Chceme to pojmout trošku jako teambuilding. Dát mančaft dohromady a více se poznat. Dopoledne se bude tvrdě trénovat, ale odpoledne už tam budou hry a více té týmovosti. Nebude to ten obrovský dril, který jsem na soustředění zažíval třeba já jako hráč, když to býval vrchol kondiční přípravy. Snažíme se to pojmout trošku jinak.

Jedou všichni hráči kádru?
Jedeme všichni. Měl by se k nám připojit i Kanaďan Mitch Fillman. Věříme, že to stihne. Měl nějaké problémy s vízem, ale snad se to podaří včas vyřešit, aby se co nejdříve zapojil do týmu.

Po návratu ze soustředění už začnete mít kombinovanou přípravu a budete chodit také na led?
Ano. Vždycky v úterý a ve čtvrtek budeme mít dopoledne tréninku na ledě u pana Pouzara.