Tyto výsledky (v prvním zápase Vajgar prohrál 5:9) budiž pro Jihočechy varováním, neboť se stejným soupeřem na jeho stadionu v neděli odstartují i ligovou soutěž.

„Vzhledem k tomu, že Moravské Budějovice budou naším prvním sokem v mistrovské sezoně, nebylo cílem extra se předvádět a odhalit všechny karty, ale musím konstatovat, že mužstvo, ačkoliv nebylo kompletní, k tomu duelu přistoupilo hodně lehkovážně," připustil výkonný ředitel Vajgaru František Dvořák.


Podle jeho slov však byla vzájemná konfrontace poučná. „Aspoň víme, co nás čeká. Soupeř hrál důrazně a natěsno přistupoval k hráčům. To je přesně to, co nám nesvědčí. Je na hráčích a trenérech, aby se z toho ponaučili. Věřím, že duel o body bude z naší strany už o něčem jiném," uvedl Dvořák.


Nyní ještě vedení klubu finalizuje jednání především s budějovickým Mountfieldem o konkrétních jménech, která budou Vajgaru k dispozici pro úvod druholigové sezony.

J. HRADEC – M. BUDĚJOVICE 1:5 (0:0, 0:3, 1:2)
Branky: 60. Kupec (Procházka) – 27. Barták (Bula), 28. Kundela (Dostál), 35. Bula (Oliva), 42. Bula (Dostál), 51. Sechovec (Kundela).
Vyloučení: 6:8, navíc Novák (MB) OT do konce utkání
Využití: 1:2. V oslabení: 0:1.
Poměr střel: 22:37. Diváci: 212.
Vajgar: Kubeš (31. Krásný) – Procházka, Chmel, Tržil, Tupý, Maryška, od 21. Kohút, od 41. Popelka – Kocar, Kupec, Dvořák – Mazanec, Schmidt, Skokan – Turek, Horváth, Zvoník.