Jihočeši dvakrát po sobě brali pouze bod ve dvou zápasech s Jihlavou. Venku i doma to byly hodně podobné duely. Motor měl navrch v jejich úvodu, ale pak se karta začala obracet. V šesti letošních vzájemných utkáních pokaždé zvítězila Dukla.

„Vypadá to, jako když máme starou desku, kterou ohráváme pořád dokola," hořce se usměje asistent trenéra Martin Štrba. „Zápasy s Jihlavou jsou pořád stejné a vždycky se šťastným koncem pro soupeře. Bohužel," jen pokrčí rameny. „Věříme, že to zlomíme alespoň v těch posledních dvou, které nás čekají," přeje si.

Hokejová baráž pokračovala zápasem Motor České Budějovice-Dukla Jihlava.
Jihlavské prokletí trvá i nadále, Motor nesložil Duklu ani na šestý pokus
Zkušený českobudějovický kouč Milan Kupka.
Loučící se kouč by doporučil čtyři forvardy a brankáře Pateru


Že by mužstvu v závěrech zápasu docházely síly, si Štrba nemyslí. „Ve fyzičce problém není. Je to v hlavách hráčů. Sil máme dost, ale začneme v závěru hrát hrozně pasivně. Pokyny na poradách jsou jasné, ale podvědomí hráčů je asi silnější. Nikdy jsme hráčům neřekli, aby zalezli a čekali se strachem o výsledek, co se stane. Série porážek s Jihlavou je nepříjemná. Zalezeme s obavou, že nám to soupeř zase otočí. A je z toho prohra," přemítá asistent. „Fyzicky jsme na tom velice dobře. O tom jsem přesvědčený," zdůrazní. „Ostatní týmy jsou na tom podobně. Sezona je dlouhá a náročná. Rozhoduje ale jenom to, jak si to hráči nastaví v hlavě," míní.

Je odehraná třetina baráže. Co trenérům Motoru řekla? „Že se dá s každým jejím účastníkem hrát a porazit ho, a že postoupit mohou kterékoliv dva týmy," usměje se Štrba. „Řekl bych, že všichni čtyři účastníci baráže jsou na tom zhruba stejně. Je to hrozně vyrovnaná soutěž. Šance postoupit je pořád velká," je přesvědčen.

Ve čtyřech zápasech nasbíral jeho tým pět bodů. „Mohlo jich být víc, ale i méně. Jsme pořád na dostřel a stále ve hře," tvrdí.

V pátek čekají českobudějovické hokejisty Pardubice. Aktuálně poslední celek tabulky, který by mohl svým techničtějším stylem Jihočechům možná vyhovovat nejvíce. „To si nemyslím. V baráži není technického týmu," okamžitě Štrba namítne. „Vyhráli jsme tam sice jeden zápas, ale bylo to venku a teď je situace zase jiná. Pardubice jsou v nějakém stavu a uvidíme, jak přijedou k nám. Podívám se na jejich poslední zápas a podle toho se připravíme. Ale neřekl bych, že nám sedí nejvíce. Je to tak, jak už jsem řekl. Dá se s nimi hrát a je možné je porazit."

Velkou oporou týmu je gólman Petr Kváča. „Drží nás. Chytá výborně," souhlasí asistent. „Musíme ale dát více než jeden gól, abychom vyhráli. Je na hráčích v poli, aby nastříleli také nějaké góly," má jasno.

Vlastimil Dostálek
Dostaneme gól a začneme plašit, nevěřícně kroutí hlavou Vlastimil Dostálek