Jablonec v přípravě před vstupem do soutěže nepodával nijak oslnivé výkony, což v prvním kole potvrdil domácí prohrou s 1:5 s píseckým nováčkem. V Hradci ovšem proti mladíkům Vajgaru potvrdil svoji zkušenost. Nenechal si utéct úvod zápasu, kdy si vynutil jasnou převahu, z níž vytěžil dvougólový náskok.

Nejprve se v přesilové hře prosadil Marek Frk poprvé, aby se následně trefil i ve hře pět na pět. K tomu ještě Michal Nevyhoštěný nedal třetí branku z tutové pozice. Za to, že domácí tým po první třetině prohrával jen 0:2, mohli spoluhráči děkovat gólmanovi Tomáši Kubešovi, jenž držel přijatelný stav i v druhém dějství, kdy se směrem dopředu začali mnohem více osmělovat i domácí hokejisté. Jablonecký brankář Stejskal se potil především při šancích Oty Lazorišáka, Davida Bílka a hlavně Davida Košťála, kdy už si všichni přítomní mysleli, že se možnost, jíž měl, nedá zahodit. Škoda!

V třetí části totiž už Vlci potvrdili svoji zkušenost, znovu Jihočechy dostali pod tlak a využili jejich chyby v obranné činnosti. Vajgar se nedočkal ani čestného úspěchu, stála proti němu tyčka Stejskalovy klece, kterou orazítkoval Košťál.

Jiří Kubsch, trenér Jablonce: „Zápas rozhodla neproměněná Koštálova šance ve druhé třetině. Pokud by domácí snížili na rozdíl gólu, tak by to s námi asi nevypadalo dobře."

Aleš Dvořák, trenér Vajgaru: „Jablonci dobře chytal brankář, i náš gólman Kubeš byl však výborný. Mrzí mě výše porážky, měli jsme šance, ale nic nám tam nespadlo. Přesto jsem rád, že je na projevu mužstva vidět určitý posun v přebírání hráčů, v dodržování taktiky. Musíme jít prostě zápas od zápasu a nehrát tak složitě v útoku, kde se stačí tlačit do brány, střílet a dorážet."

Ve třetím kole jedou v sobotu jindřichohradečtí hokejisté, kteří jsou v tabulce poslední, na led pátého Klášterce nad Ohří (17 hodin), jenž ve dvou zápasech svým soupeřům nastřílel už 17 gólů. 

J. HRADEC – JABLONEC 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Frk (Brokeš, Zeman), 15. Frk (Demel, Mulač), 49. Bříška (Petrmichl), 51. Mulač (Demel, Frk).
Rozhodčí: Jechoutek – Marek, J. Mertl. Diváci: 205.
Vyloučení: 7:5, navíc Popelka (JH), Košťál (JH), Frk (Jab) a Pavlů (Jab) 2+2 min., Jon (JH) a Petrmichl (Jab) 5 min. + OT do konce utkání. Využití: 0:2. Poměr střel: 22:37.
Vajgar: Kubeš – Tržil, Pípal, Kohút, Popelka, Kadlec, Jon, Šergl, Port – Brabec, Voříšek, Bílek – Fencl, Lazorišák, Košťál – Lejčko, Bednařík, Drda – Jasanský, K. Švihálek, Šafář.

Autor: Roman Pišný