Zítra startuje druhá hokejová liga. Bez trenéra Jouna a brankáře Kubeše

Oproti loňsku soutěž dozná některých změn. Nejprve se bude hrát v rámci skupiny systémem každý s každým doma – venku a na týmy tak čeká 22 zápasů. Poté bude pokračovat nadstavbová část napříč skupinami, kde si sudé celky ze skupiny Střed zahrají s lichými se Zápasu a naopak. Prvních osm mužstev z každé skupiny, které tak absolvují celkem 34 zápasů, postoupí do play off.
Vajgar do sezony vstupuje s kádrem, který ještě průběžně dozná změn. „Je to tak. Postupně budeme doplňovat, ale chceme už pouze kvalitu,“ vysvětlil výkonný ředitel Vajgaru František Dvořák, který měl ve čtvrtek ráno cestou do Prahy na hokejový svaz vážnou dopravní nehodu, z níž ale naštěstí vyvázl „pouze“ s lehčím zraněním. Z jeho strany nezaviněný střet tak odnesl pouze totálně zničený služební peugeot…
Horkou novinkou ze včerejšího odpoledne a potvrzení slov ohledně posílení kádru je skutečnost, že zítra se k utkání proti Benátkám budou ve Vajgaru hlásit tři hokejisté ze Vsetína. Jedná o obránce Michala Nedbálka, který už krátce ve Vajgaru působil, a dále mladí forvardi Marek Knebl (nejlepší střelec loňské extraligy juniorů) a Lukáš Navrátil.
„Všichni jsou to velmi kvalitní hráči, kteří v minulé sezoně okusili extraligu,“ informoval Dvořák.
V pondělí navíc přijde ze Vsetína i brankář Lukáš Janků. Uplynulou sezonu strávil v Záhřebu, kde hrál interligu tří zemí (Chorvatsko, Slovinsko, Maďarsko).
Premiéru ve žlutomodrém dresu ale bude muset odložit další gólman Tomáš Kubeš, který bude při zranění Hronka plnit funkci jedničky v prvoligové Kometě Brno. Do brány se tak postaví Petr Kotlík, jemuž klub vyřídil hostování z Jihlavy.
Vajgar čerstvě podepsal i smlouvu s obráncem Ondřejem Cikánem, který se vrátil z testů v německém Deggendorfu. Jasno už je také v otázce dalšího beka Josefa Vachulky, kterého nakonec Písek do J. Hradce uvolnil. Pro start s Benátkami mají být navíc k dispozici českobudějovičtí junioři Bílek a Zourek.
V útoku mohou nyní jindřichohradečtí hokejisté spoléhat na Romana Novotného, Jana Lojka, Ondřeje Poláka a Adama Kašpárka, jejichž registrace už má Vajgar také k dispozici. Táhnout tým by tak společně s nimi měli Marek Dvořák, Roman Šulčík, Michal Ištvánik a snad i Roman Cmunt, kterému se dařilo střelecky v jinak příliš nepovedené přípravě.

Kromě dalších vyhlédnutých tuzemských posil by měli brzy přijít i čtyři Finové, což je výsledek úzké spolupráce s partnerským Kärpät Oulu.

Mužstvo v úvodním duelu povede trenérská dvojice Jan Kamír – Vladimír Domin, neboť hlavní kouč František Joun má v ten samý čas pracovní povinnosti při extraligovémutkání českobudějovického HC Mountfield, kde má na starosti obchodní oddělení klubu.

 

Rozpis zápasů

 

1. kolo – neděle 16. 9. (18 hodin)
Vajgar – Benátky

2. kolo – neděle 23. 9. (18)
Vajgar – Milevsko

3. kolo – středa 26. 9.
Benešov – Vajgar

4. kolo – neděle 30. 9. (18)
Vajgar – Kutná Hora

5. kolo – neděle 7. 10
Kolín – Vajgar

6. kolo – středa 10. 10. (18)
Vajgar – Velké Meziříčí

7. kolo – sobota 13. 10.
Tábor – Vajgar

8. kolo – neděle 21. 10. (18)
Vajgar – Chrudim

9. kolo – středa 24. 10.
Písek – Vajgar

10. kolo – neděle 28. 10. (18)
Vajgar – Nymburk

11. kolo – neděle 4. 11.
Pelhřimov – Vajgar