Hokejisté proti Kutné Hoře bojovali, trápí je ale koncovka

Hráčům Vajgaru určitě nechyběla bojovnost a nasazení, nicméně na překonání vynikajícího gólmana hostů Libora Barty to nestačilo.
„Hráči tentokrát zřejmě odvedli své současné maximum. Kdo ten duel viděl, určitě nemůže říct, že by jej kluci odflákli. Vše visí na tom, že nejsme schopni dát gól ani z té nejvyloženější šance. Už minulé utkání v Benešově, jehož výsledek 0:5 sice vypadá hrozně, jsme ale byli domácím minimálně vyrovnaným soupeřem a také jsme doplatili na střeleckou nemohoucnost,“ tvrdí výkonný ředitel Vajgaru František Dvořák.
Cesta ze střelecké krize podle něj vede pouze jedinou cestou. „Hráči to musí zlomit poctivou prací v tréninku. Vše včetně nácviku střelby musí dělat naplno jako v zápase. Ty návyky je potřeba si zažít a přenést do utkání, jinak to nejde.“
V této souvislosti se vedení klubu dále poohlíží právě po útočnících, kteří by pomohli zlepšit produktivitu. „Nechtěl bych předjímat, ale pravda, že chceme do týmu přivést především střelce. Probíhají určitá jednání, ale dokud to není jisté, nechtěl bych o konkrétních jménech hovořit,“ zůstává Dvořák tajemný.
V zápase proti Kutné Hoře nastoupil v domácím dresu poprvé v této sezoně forvard Jiří Cmunt a hned se uvedl brankou. „Věřím, že bude v klubu nadále pokračovat. Byli bychom rádi, kdyby i jeho účast postupně vedla ke zlepšení produktivity týmu,“ doplnil Dvořák.
Další utkání absolvuje Vajgar v neděli v Kolíně.