Jedná se stále jen o přípravné zápasy, ve kterých výsledky určitě nejsou na prvním místě. Ale varováním tři prohry v řadě za sebou každopádně jsou. „Začátek utkání byl hodně podobný tomu úternímu v Plzni. Byli jsme aktivní a měli jsme více ze hry,“ vrací se trenér Antonín Stavjaňa ke čtvrteční porážce.

Od poloviny střetnutí se ale obraz hry otočil. „Ve druhé půlce zápasu se to překlopilo,“ přikývne. „Navíc to bylo umocněné tím, že jsme inkasovali. Petr Kváča v naší brance dlouho držel čisté konto. Nakonec ale dostal dva góly, když ten druhý jsme si tečovali sami do vlastní branky,“ posteskne si.

V závěrečném dějství přidali Pardubičtí další tři góly a vytáhli skóre až na hrozivých 5:0. „Ve třetí třetině už byli domácí o dost lepší a aktivnější. Byli ve hře hladovější a my jsme trošku ztráceli krok. Ve hře pět na pět i v přesilovkách,“ sportovně trenér uzná.

Přípravné duely by podle trenéra měly sloužit skutečně hlavně k přípravě. „V úvodních zápasech jsme se snažili, aby tam byla rotace a hráči si stále hledali své místo v sestavě. Z pohledu spolupráce i reagování na herní systém. Chtěli bychom mít také co nejdříve jasno kolem hráčů, kteří jsou u nás na zkoušce,“ vypráví Antonín Stavjaňa.

Větší přetlak v kádru je momentálně v obranných řadách. „Aktuálně máme jedenáct beků, ale v sezoně jich do zápasů může zasáhnout jen šest nebo sedm. Právě obránce jsme potřebovali protočit. U starších hráčů je vidět jejich zkušenost, naopak mladí kluci daleko více chybují a stresové situace hůře zvládají,“ všiml si hlavní kouč.

O osudu testovaných hokejistů se bude definitivně rozhodovat na konci příštího týdne. „Pomalu se to vyjasňuje. V příštím týdnu hrajeme v úterý doma s Pardubicemi a ve čtvrtek s Kladnem. Po tomto utkání bychom chtěli udělat jistou selekci, aby to pro tréninkový proces i další zápasy bylo daleko jednoznačnější. V tento moment uděláme nějaké zásadnější rozhodnutí,“ má jasno.

Přestože se skutečně jedná stále jen o přípravu, trošku alarmující je malý počet gólů, který mužstvo střílí. Ve třech zápasech se trefilo jen třikrát. Stavjaňa však odmítá nějakou zbytečnou paniku. „Je pravda, že ve všech třech zápasech jsme tam šance měli a góly nedáváme. Kluci jsou ale v únavě a většinou nám ten jeden krok chybí. Hráči jsou zatažení a nemají ještě tu správnou pohodu. Teď jsme si jasně stanovili, že první tři čtyři týdny budou zaměřeny na kondici. Až v další fázi přípravy to začneme nějak ladit, takže bych z toho nedělal nějaké závěry,“ vzkazuje trenér znepokojeným fanouškům.