Osmifinálová prohra 2:4 na zápasy znamená, že čtvrtfinále si zahraje Kobra, nejlepší tým skupiny Západ.
Nutno podotknout, že Písek se loučí se zdviženou hlavou. „Jsme spokojeni s tím, jak jsme favorizovanou Kobru potrápili. Hlavně domácí zápasy byly parádní,“ netají se spokojeností trenér IHC Písek Karel Slabý.

Přesto ho mrzí domácí prohra 2:3 v pořadí druhém utkání série. Snad ještě víc než debakl 12:2 v pátém duelu na ledě Kobry. „Na hráče dolehla únava, to se stane,“ mávne rukou kouč nad dvojcifernou porážkou v Praze. „Druhý zápas doma jsme ale měli vyhrát. Po celý zápas jsme byli lepší, udělali jsme však dvě chyby v obraně, které soupeř potrestal. Je to škoda. Kdo ví, jak by se to dál vyvíjelo,“ lituje Slabý promarněné příležitosti vyrovnat sérii.

TAKÉ ČTĚTE: Předvádět fotbal jako na podzim, přejí si v kraji fotbalisté Čimelic

Jihočechům se ale přece jenom podařilo krok s Kobrou srovnat. Písek totiž dokázal v příštím zápase senzačně zvítězit v Praze 7:6 šťastným gólem Aleše Sudy v prodloužení. Hosté přitom prohrávali ještě osm minut před koncem 6:3.

Stejný kousek se píseckým hokejistům povedl i ve čtvrtém utkání hraném u Otavy. Domácí opět dokázali otočit nepříznivý vývoj a znovu zvítězili 7:6 v nastaveném čase. Rázem to bylo mezi Pískem a Kobrou nerozhodně a série začínala de facto od nuly.

V dalším pokračování už ale Kobra potvrdila své kvality a sérii dotáhla do vítězného konce. „Projevila se větší šířka kádru soupeře i lepší fyzické předpoklady hráčů Kobry, kteří naše kluky převyšovali výškově i váhově. Vazouny, jakými jsou Jakeš, Verbík nebo Antončík, jsme v osobních soubojích těžko mohli přehrávat,“ uznává kvalitu Pražanů Karel Slabý.

DÁLE ČTĚTE: Budu rád, když nejvyšší krajskou soutěž udržíme, říká nový trenér Písku

Písek se po celou sezonu potýkal s absencí mnoha zkušených opor a zdravotní stav hráčů se nezlepšil ani před play off. „Hráli jsme na malý počet hráčů a často jsme dohrávali v deseti lidech. Třetí lajna byla složena z juniorů. Únava se v závěru série musela projevit. V základní části se nám tolik nedařilo, ale v play off to kluci odmakali a nemám jim co vyčíst,“ hodnotí sezonu trenér Písku.

Závěr letošníku ročníku soutěže ale bude dál bedlivě sledovat. „Je to takové srovnání skupin Západ a Střed. Jsem zvědavý, jak v sedmých zápasech dopadnou Moravské Budějovice a Kolín. Pokud postoupí, bude mít ve čtvrtfinále větší zastoupení naše skupina Střed,“ říká Karel Slabý.