Ačkoliv se to může zdát neuvěřitelné, jindřichohradecký celek čekal na tříbodovou výhru v mistrovském utkání plných 256 dnů! Naposledy se totiž radoval 15. ledna, kdy doma porazil Pelhřimov 4:2.

Nezbývá proto než doufat, že vítězství i výkon je předzvěstí lepších zítřků, protože pohled na poloprázdné ochozy Zimního stadionu Jana Marka byl poměrně tristní. Pokud však hokejisté Vajgaru budou předvádět takový hokej, jímž se prezentovali proti Drakům z Bíliny, pak mohou doufat, že si diváci na stadion zase cestu naleznou.

Přestože se jednalo o zápas třetího kola, pro jihočeský tým šlo teprve o druhé vystoupení v sezoně, jelikož měl v druhém kole volno. Zatímco v úvodním střetnutí proti Vrchlabí (1:2 SN) se na góly čekalo téměř celou hodinu, pak s Bílinou rozjel svoji střeleckou exhibici domácí Lazorišák už v 6. minutě, kdy v přesilovce čtyř proti třem kotouč umně tečoval. Druhou trefu pak přidal prakticky se sirénou, která ukončila první dějství. Rozhodčí se dlouho rozmýšleli, zda tuto branku uznají, aby se nakonec shodli ku prospěchu domácího mužstva.

Gól do šatny zvedl Vajgaru sebevědomí a hned po nástupu do prostřední části Lazorišákovu nabídku zužitkoval Josef Mazanec. Pět minut poté Lazorišák zkompletoval hattrick – 4:0. Chvíli před koncem druhé třetiny se ke slovu dostali i Draci, kteří snížili, ale na více se nezmohli, i když se o zvrat snažili všemožnými způsoby. Proti však byl skvěle chytající domácí gólman David Gába.

Třetí třetina změnu skóre již nepřinesla. Místo hokejové krásy však byly k vidění potyčky a nepřesná rozhodnutí pánů v pruhovaném. Ve 48. minutě se do sebe pustili Bittner s Brabcem. Hostující hráč se chtěl prát, domácí forvard nikoliv a i přes tuto skutečnost sudí Pražák oběma nadělil po čtyřech minutách. Stejně dopadli i hradecký Kořínek s bílinským Jakubem Procházkou.

„Podali jsme kolektivní výkon podpořený výborným brankářem. Nechci nikoho vyzdvihovat, protože všichni makali po celých šedesát minut. Soupeř hrál tvrdě, byl nepříjemný. Bylo vidět, že je zpola složen z mladých hráčů ve věku dvacet až jednadvacet let, kteří rychle bruslili. Dokázali jsme se s tím vypořádat díky poctivému přístupu. Jsem rád, že nám funguje první lajna, hrát s Otou Lazorišákem musí být radost," uvedl trenér Vajgaru Jaroslav Brabec.

Ve čtvrtém kole se v tabulce sedmý Hradec v sobotu 4. října představí na ledě třináctého Žďáru nad Sázavou (17.30 hodin).

J. HRADEC - BÍLINA 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Branky: 6. Lazorišák (Dvořák, Jasečko), 20. Lazorišák (Jasečko, Tržil), 21. Mazanec (Lazorišák), 27. Lazorišák (Milotinský, Jasečko) - 34. Bittner (Machač).
Rozhodčí: Pražák - J. Mert, Samuel. Diváci: 368.
Vyloučení: 6:12, navíc 3:2 ve vyloučení po 4 minutách a Šperger (JH) 5 min plus OT do konce utkání
Využití: 2:1. Poměr střel: 32:36.
Vajgar: Gába - Jasečko, Tržil, Jindra, Zich, Procházka, Kořínek - Mazanec, Lazorišák, Milotinský - Voříšek, Kotrla, Šperger - Kasalý, Brabec, Dvořák - od 21. Tomšík, od 50. K. Švihálek.

Autor: Roman Pišný, Jan Wirkner