Loni se přátelské utkání u Jordánu hrálo v polovině srpna a především v jiné fázi přípravy. Táborští tehdy vyhráli překvapivě 4:3 po samostatných nájezdech.

V úterý byla vyrovnaná jen první třetina, kterou vyhráli hosté díky rychlému gólu Chovana 1:0. „Bylo to derby. Tábor má kvalitní tým, který ve druhé lize pomýšlí na ty nejvyšší příčky, možná i na postup. Z naší strany motivace na začátku zápasu nebyla taková," připouští asistent trenéra vítězů Martin Štrba. „Po hráčích vyžadujeme, aby plnili to, co zkoušíme na tréninku. To je pořád dokola. První třetina nebyla z naší strany dobrá," připustí.

O první přestávce museli trenéři trochu zvýšit hlas. „Malinko," s úsměvem přikývne Štrba. V dalších dvou třetinách již favorit jasně kontroloval vývoj hry a dával i góly. „Další dvě třetiny už byly z naší strany dobré," souhlasně přikývne.

Také domácí asistent Arpád Györi označil první třetinu ze strany svého týmu za nejlepší. „Dokázali jsme hrát aktivně. Hosté šli sice rychle do vedení, ale vyložených šancí jsme měli více my. Naopak druhá třetina nám nevyšla. Dostali jsme se pod tlak, začali dělat chyby a inkasovali jsme dva góly, které zápasy zlomily."

Sportovně uznal, že soupeř byl lepší. „Jen hodně těžko jsme vzdorovali. Škoda, že se nám nepodařilo dát gól. Na druhou stranu je třeba říct, že Tomáš Klestil v naší brance pochytal celou řadu dalších šancí," doplnil.

Dvěma góly se v závěrečné třetině blýskl zkušený útočník Motoru David Kuchejda. Jako odvetu za loňskou porážku prý zápas v Táboře nebral. „Loni jsem měl volno, takže jsem v Táboře nebyl. Něco před zápasem proběhlo, i když spíše v legraci. Ale pokud se to tak dá říct, tak jsme rádi, že jsme loňskou porážku odčinili," usměje se.

První třetinu viděl i Kuchejda jako zcela rovnocennou. „Tábor měl ještě dost sil a docela na nás vlétl. Nehráli jsme dobře takticky. Ve druhé části jsme ale dali nějaké góly a uklidnili jsme se. Potom už jsme hráli to, co jsme chtěli. I když chyby se tam samozřejmě stále najdou," připustí.

V přípravě se Kuchejda trefil dvakrát hned v úvodním duelu proti Kladnu, na další dvě branky si počkal až teď do Tábora. „Už jsem měl předtím dvě šance. Spadlo mi to tam ale až ve třetí třetině. Za góly jsem samozřejmě rád, ale důležitější je, že jsme vyhráli a nehráli jsme špatně."

Atmosféra zápasu byla bouřlivá, o což se starali fanoušci obou týmů. „Byl docela kravál, že jsme se na ledě ani neslyšeli," směje se Kuchejda. „Na přípravný zápas byla atmosféra výborná."

Kádr Motoru rozšířili dva zahraniční hráči. Slovinský obránce Pavlin a kanadský útočník Esposito. Klub však nepočítá s tím, že by někdo odešel. „Pracovali jsme na posílení, abychom na hráče zvýšili tlak a zvětšila se konkurence. Esposito přišel na měsíční zkoušku, Pavlin má podepsanou roční smlouvu. Konkurence se zvýší, což je jedině dobře. Odcházet by teď nikdo neměl," zdůrazní.

Příjemné starosti mají trenéři na postu gólmana. Jako týmová jednička pro začátek sezony se sice rýsuje Ondřej Bláha, ale výborné výkony podává i David Gába. V Táboře byl bezchybný a vychytaná nula mu rozhodně slušela. „Podává v celé přípravě výborné výkon," přikývne Štrba.