Hosté nastoupili ještě bez svých dvou nových posil (Kváča, Volek) a také Žálčíka, jenž odešel hostovat do Prostějova. Mimo hru jsou zranění obránci Fillman a Mucha, do branky se znovu postavil Gába.

Jihočeši sice vstoupili do zápasu vyloučením Pavlina, ale přesilovku soupeře ustáli a již v 6. min. šli do vedení. Před brankou posly ze Sparty Novotného se dokázal prosadit kapitán Květoň.

Hosty posadil rychlý gól na koně. Brzy dali další, ale bohužel až po odpískání. Ve 13. min. jel sám na Novotného Nouza, domácí gólman však se štěstím zachránil.

Poté si však Motor vybral slabší chvilku. Střela exbudějovického Mikysky ještě skončila na tyči. Poté byl ale junior Doktor vyloučen na 2 + 2 minuty za vysokou hůl a záhy ho následoval Květoň za zbytečný krosček. Benátky dvojnásobnou početní výhodu dokonale využily a během pouhých jednadvaceti vteřin otočili skóre. Nejprve po rychlé kombinaci mířil přesně Víšek a krátce poté ho napodobil Plodek.

Krátce po změně stran si zahráli přesilovku pět na tři také hosté, leč bez úspěchu. Vyrovnat se však českobudějovickým hokejistům přece jen podařilo. Necelou minutu před druhou sirénou Novotný sice Čermákovu střelu stačil vyrazit, ale na Chovanovu dorážku už byl krátký.

Třetí dějství začalo velkou šancí domácího Víška, kterou zlikvidoval Gába. Deset minut před koncem mohl rozhodnout na druhé straně Čermák, ale ani on na Novotného nevyzrál. Nepovedlo se to ani Květoňovi, jehož gólovku skryl domácí brankář ve své lapačce.

V závěru základní hrací doby byl vyloučen Heřman, takže dělbu bodů po šedesáti minutách hostující celek nakonec bral.
Do nastavené pětiminutovky vstoupily lépe Benátky. Ale Gába svůj tým podržel a záhy bylo rozhodnuto na druhé straně. Přesnou dorážkou zajistil Motoru bod navíc Čermák.

Branky a nahrávky: 16. Víšek (J. Mikyska, Plodek), 17. Plodek (Víšek, Kolmann) – 6. L. Květoň (Šulek, Pajič), 40. Chovan (Čermák, Pavlin), 62. Čermák (Rob). Vyloučení: 8:10, využití: 2:0. Rozhodčí: Zubzanda – Belko, Klouček. Diváci: 325.
ČEZ Motor: Gába – Žovinec, Suchánek, Pýcha, Pavlin, Zíb, Vráblík, Mazanec – Čermák, Rob, Chovan – Heřman, Škoda, Nouza – L. Květoň, Pajič, Šulek – Doktor, Babka, Kuchejda. Trenéři Stavjaňa a Štrba.