Jindřichohradečtí hokejisté ve 29. kole II. ligy nenavázali na předchozí dvě vítězství a na ledě Břeclavi prohráli 3:6. Nadále tak mají dvoubodovou ztrátu na strategickou osmou pozici, která jako poslední zajišťuje postup do vyřazovací fáze.

Domácí celek položil základ ke svému úspěchu dvěma trefami už v úvodní části a když hned po zahájení druhé třetiny zvýšili na 3:0, bylo zřejmé, že Jihočeši budou mít k případnému bodovému zisku hodně daleko. To ostatně potvrdil i další průběh a po dvou třetinách a stavu 5:1 bylo rozhodnuto. Soupeř Vajgaru v závěrečném dějství náskok bez potíží kontroloval a hostujícím hokejistům se v závěru střetnutí už pouze povedlo zmírnit porážku.

Je nutné konstatovat, že svěřenci trenéra Ladislava Koldy se svému protivníkovi herně vyrovnali, o čemž svědčí i zcela vyrovnaný poměr střel, ale pykali za hrubé individuální chyby, které Břeclav dokázala bez milosti potrestat. A také za to, že nedokázali zužitkovat řadu nadějných příležitostí.

„Od začátku jsme to nezvládli vlastní nedůsledností a nechali jsme domácí odskočit do dvoubrankového vedení. Ty góly, které jsme inkasovali, padly po našich chybách. Tím ovšem nechci snižovat šikovnost soupeře. Za stavu 2:0 jsme dostali rychlý gól hned na začátku druhé třetiny a to nás zpomalilo. Kupec pak sice jel za stavu 1:3 sám na bránu, ale šanci neproměnil. Tam se zápas lámal. Břeclav nás zastaví, vždycky když se dostáváme do herní pohody. V uplynulé čtvrtině nás porazila u nás po dvou našich výhrách a to se opakovalo i nyní," zmínil hradecký kouč Kolda.

Břeclavský kormidelník Michal Konečný věděl, že jeho tým nečeká jednoduchý souboj. „Nebylo to vůbec snadné, jak by se mohlo podle konečného výsledku zdát. Zdůrazňoval jsem klukům, aby se vyvarovali faulů, protože zkušení hráči Vajgaru početní výhody hrát umí a to také dokázali. Naštěstí vyloučených jsme měli minimum. Dozadu jsme hráli dobře a v těch nejdůležitějších momentech nás podržel gólman. Za tento výsledek musíme být rádi," podotkl Konečný.

Jindřichohradecké hokejisty čeká už ve středu další důležitý duel, v němž na domácím kluzišti změří síly s Pelhřimovem (18 hodin).
„V Břeclavi nám chyběli útočníci Matějka se Záhorou a hned od páté minuty také zkušený zadák Tupý, jenž inkasoval trest do konce zápasu, což bylo samozřejmě znát. Nyní nás čeká derby s Pelhřimovem, které sice bude velice těžké, ale my nutně potřebujeme získat tří body. Pokud by se nám to povedlo, mohli bychom poskočit na osmou příčku, neboť Moravské Budějovice, náš konkurent v boji o poslední postupové místo do play off, hostí suverénního hodonínského lídra a podle papírových předpokladů by mohly vyjít naprázdno," poznamenal výkonný ředitel Vajgaru František Dvořák.

BŘECLAV – J. HRADEC 6:3 (2:0, 3:1, 1:2)
Branky: 10. Zábranský (Popolanský), 15. O. Bartoš (Jurča), 21. O. Bartoš (Jurča), 38. Koukal (Dufek, Popolanský), 40. O. Bartoš (Zábranský), 56. Popolanský (M. Bartoš, Zábranský) – 34. Dvořák, 49. Dvořák (Kupec), 59. Sekera (Voříšek).
Rozhodčí: Held – Linhart, Lošťák.
Vyloučení: 3:5, navíc Tupý (JH) OT do konce utkání. Využití: 2:1. Poměr střel: 28:28. Diváci: 181.
Vajgar: Kubeš – Procházka, Chmel, Tržil, Tupý, Maryška, Popelka, Ištvánik – Kocar, Kupec, Dvořák – Mazanec, Voříšek, Sekera – Zvoník, Horváth, Tomšík.
Další výsledky 29. kola:
Hodonín – Technika Brno 7:2, Pelhřimov – Moravské Budějovice 5:4, Chotěboř – Žďár nad Sázavou 3:7, Nymburk – Kolín 4:1.