V Benátkách jste odchytal sedm zápasů. Nebylo to méně, než jste sám čekal?
Abych se přiznal, tak ani ne. Věděl jsem, že Benátky jsou farmou Liberce, Sparty i Mladé Boleslavi. Na začátku sezony tam tyto extraligové kluby posílaly rozchytat své gólmany. Byl jsem rád alespoň za těch sedm zápasů, které jsem mohl odchytat.

Splnilo podle vás hostování svůj účel?
Z mého pohledu ano. Na každém tréninku se mnou byl trenér gólmanů a hodně jsem na sobě zapracoval. Rozhodně si teď víc věřím. Z tohoto pohledu můj pobyt v Benátkách svůj účel určitě splnil.

Hokejový tým Benátek se připravuje v Liberci?
Ano. Trénovali jsme v Liberci, kde jsme měli šatnu i zázemí. V Liberci jsem bydlel a do Benátek jsme jezdili jenom na zápasy.

Návrat do Motoru byla vaše iniciativa, nebo to byla spíše myšlenka ze strany vedení klubu?
Byla to iniciativa vedení klubu a trenérů, že bych se mohl vrátit. Mohl bych dostat větší prostor, abych se ukázal před mistrovstvím světa dvacítek.

Bral jste návrat jako lepší variantu, než zůstat v Benátkách?
Určitě. Když budu chytat, tak je pro mě každá varianta dobrá a jsem za ni rád.

V týmu je po odchodu Ondřeje Bláhy ještě David Gába , což je silný konkurent. Toho jste si vědom?
Každý gólman je konkurence. Ale takhle se můžeme alespoň dál zlepšovat. Pokud je v týmu lepší brankář než já, tak vidím, na čem mám zapracovat. Beru to jako další krok a možnost posunout se dál.

Jak blízko jste případné nominaci na mistrovství světa dvacítek?
Konkurence na brankářském postu je velká. Kvalitní gólmani jsou v Americe a mají rozhodně větší šanci než já. Jsou tam Dan Vladař, Aleš Stezka a Honza Růžička. Nebude vůbec lehké se proti nim prosadit. Ale uvidíme zhruba za měsíc, kdy by měla být zveřejněna nominace na světový šampionát.

Cítíte šanci, že byste v ní mohl figurovat?
Šanci cítím. Musím se ale v Motoru ukázat a podávat dobré výkony.

Těšíte se na obnovenou premiéru v českobudějovickém dresu?
Těším se moc.