Máte za sebou čtvrtfinále s Přerovem, který jste vyřadili ve čtyřech zápasech. V čem se ta letošní série nejvíce lišila od loňské se stejným soupeřem?
Letos jsme měli silnější mužstvo než loni. V tom bych řekl, že byl největší rozdíl. Série nebyla ze strany Přerova tak tvrdá jako loni. Soupeř hrál jenom na pár lidí, což bylo znát, protože mu postupně ubývaly síly. Loni jsme se trošku víc trápili. Rozhodl podle mého hned první zápas, ve kterém jsme prohrávali už 0:3, ale dokázali jsme ho otočit. Potom už jsme si to tak nějak hlídali a tři zápasy vyhráli.

Považujete právě otočený úvodní duel za klíčový moment celé série?
Myslím si, že ano. Přerovu to trochu vzalo víru, že by proti nám mohl uspět. Dokázali jsme si, že máme dobrý tým a jsme schopni zvrátit i nepříznivý stav 0:3. Na druhou stranu pro soupeře to muselo být strašně psychicky náročné. Měl vítězství na dosah. Ale nezvládl to a tím se to celé zlomilo.

Cítili jste větší hokejovou převahu než před rokem, i když tři zápasy skončily jen o jediný gól?
Nebylo to tak, že bychom úplně dominovali. Ale dá se říct, že jsme si to pohlídali. Nedopustili jsme žádné velké drama. Kromě prvního zápasu jsme pak ve většině těch ostatních vedli, což bylo strašně důležité. Oba duely v Přerově jsme zvládli výborně takticky. Nedostali jsme tam ani jediný gól, což bylo super. Domácí hlavně v tom posledním utkání už neměli tolik sil. Vyhráli jsme 4:0, což bylo bezvadné.

Ve čtvrtém duelu jste otevřel skóre povedenou stahovačkou. Byl to váš nejhezčí gól v sezoně?
Byl to hezký gól a byl jsem za něj hrozně rád. Padl hned na začátku zápasu, což mně osobně vždycky hodně pomůže. Byl fakt pěkný a musím říct, že jsem z něj měl velkou radost. Původně jsem chtěl udělat něco jiného, ale pak jsem si to rozmyslel. Zkouším to i na tréninku a teď mi to vyšlo v zápase.

Uzdravil jste se a dostal do formy v pravý čas. Pohoda z vás na ledě vyzařuje. Cítíte se skutečně tak?
Hlavně se daří týmu a jsem hodně na ledě, což mi vždycky pomáhá. Cítím se dobře. První kolo jsme zvládli a uvidíme, co předvedeme teď se Slavií. Snad se nám bude také dařit. Dáme do toho všechno a půjdeme za naším velkým cílem, kterým je postup do extraligy.

Díky výhře ve čtyřech zápasech jste měli i nějaký čas na odpočinek. Hodil se?
Měli jsme devět dní volno, takže jsme mohli nabrat síly. Řekli jsme si už také něco přímo k soupeři a zaměřovali jsme se na konkrétní věci. Chceme zvládnout oba první dva zápasy na domácím ledě. To bude hodně důležité.

Se Slavií jste se střetli v semifinále už loni. Čeká vás jiný protivník než před rokem?
Především my jsme na tom jinak. Máme širší a silnější kádr. Uvidíme, s čím Slavia přijede. Ale dostala se do semifinále, takže nás čeká rozhodně hodně těžký soupeř. Hned v prvních domácích zápasech jim nesmíme dát šanci a oba vyhrát. Musí vidět, že u nás se jen těžko vyhrává.

Překvapilo vás, jak Slavia vyřadila ve čtvrtfinále Třebíč hladce 4:0?
Překvapilo. Čekal jsem, že to bude nejvyrovnanější série. Třebíč je hodně nepříjemný soupeř. Překvapilo mě to dost. Slavii výborně zachytal gólman, což je v play off to nejdůležitější. Snad na něj najdeme recept.

Znáte mladého Dominika Frodla v brance Slavie?
Známe se dlouho, hrávali jsme proti sobě v juniorech. Je to šikovný gólman. Paradoxně mu pomohlo, jak došlo ve Slavii k hráčskému výprodeji. Přes Hyláka by se těžko dostával do branky. Svou příležitost chytil za pačesy a daří se mu výborně. Uvidíme, jak mu to půjde tady u nás.

Stíháte fandit také vašemu otci, který jako trenér úspěšně vede českobudějovickou juniorku ve čtvrtfinále play off proti Kladnu?
Byl jsem na obou domácích čtvrtfinálových zápasech a musím říct, že zatím to zvládají výborně. I vzhledem k tomu, že hrají jen na nějakých dvanáct lidí. Věřím, že postoupí minimálně do semifinále a třeba i dál. Přál bych jim to.