Vraťme se ještě do období krátce před startem loňské sezony. Jak to bylo tehdy s vaším odchodem z Motoru?
Na konci srpna, nějaké dva týdny před začátkem soutěže, mi trenéři sdělili, že se mnou nepočítají. Bylo nás víc, které poslali pryč. Snažili jsem se sehnat nějaké angažmá v první lize, ale to se nedařilo. Klub mi nabídl možnost jít do druhé ligy do Tábora.

Tato druholigová varianta vypadala reálně?
Už jsem v Táboře tři dny trénoval a odehrál jsem tam i jeden přípravný zápas. Snažil jsem se ale sehnat něco v první lize, protože si myslím, že tak to mělo být, abych hrál právě tuto soutěž. Objevila se možnost jít do Benátek nad Jizerou, takže jsem se stěhoval do Liberce a hrál za Benátky.

Byla to pro vás rána, když jste se dozvěděl, že musíte pryč z Motoru?
To víte, že to byla rána. Nepočítal jsem s tím. Snažil jsem se to ale brát tak, že je to pro mě šance, abych někde jinde víc hrál a mohl se ukázat. Abych se vyhrál a vrátil se jako lepší hráč.

Fanoušci ČEZ Motoru
Motor hlásí novou posilu ze zámoří, přichází kanadský útočník Tim Crowder


Když to vypadalo na váš odchod do Tábora, nebral jste to tak trochu jako konec s profesionálním hokejem?
Takové myšlenky mě také napadly. Vůbec jsem ale nepočítal s tím, že bych druhou ligu hrál. Nechci, aby to vyznělo nějak špatně proti Táboru. Mají tam super zázemí. Na druhou ligu je to paráda. Ale jde o to, proti jakým soupeřům nastupují. Proto jsem chtěl za každou cenu zůstat v první lize.

Benátky jsou farmou extraligového Liberce. Jak fungovala spolupráce obou týmů?
Musím říct, že pro kluky z Liberce je to fantastické. Farma v Benátkách je výborným mezistupněm mezi juniorkou a extraligovým týmem. O hráče je výborně postaráno. Trénuje se v Liberci, takže podmínky pro přípravu jsou stejné, jako mají Bílí Tygři. S hráči se tam hodně pracuje. Běžné jsou individuální tréninky na ledě i na suchu. Pro extraligové týmy je taková farma výborná věc. Benátky navíc ještě spolupracují se Spartou a Mladou Boleslaví, takže tam byli velice slušní mladí hokejisté.

Bydlel jste a také trénoval v Liberci?
Přesně tak. Veškeré zázemí jsme měli v Liberci a do Benátek jsme jezdili stejně jako naši soupeři jenom na zápasy.

Dostal jste se také na nějaké tréninky s libereckým áčkem?
To chodilo jenom pár kluků, kteří měli s Libercem podepsané smlouvy. Měli jsme ale stejné tréninky jako Tygři. Ať už na ledě, nebo v posilovně. Hráli jsme i stejným systémem, jako hraje Liberec. Hodně se tam dbá na to, aby hráči mohli plynule přejít z Benátek rovnou do áčka.

Hokejisté Motoru v pondělí zahájili přípravu na novou sezonu.
Hokejisté ČEZ Motoru zahájili letní přípravu na další ročník WSM ligy


V základní části první ligy jste odehrál šestačtyřicet zápasů a nasbíral v nich sedmnáct bodů. Nebylo to méně, než jste čekal?
Začátek sezony jsem měl dobrý. Potom přišlo nějaké menší zranění a trochu jsem z toho vypadl. Přece jen jsou Benátky farma a na první místě tam byli místní kluci. V době, kdy se uprostřed soutěže o tolik nehrálo a měli jsme relativně nahráno, tak dostávali velký prostor mladí kluci z Liberce. Pro mě v tu chvíli nebylo v sestavě místo. Byl jsem kluk z Budějovic, kterého pro nikoho vychovávat nemuseli. To bylo z mého pohledu trochu slabší období. Ale na konci základní části, kdy jsme museli bojovat o play off, jsem prostor zase dostal. Konec sezony byl super a díky tomu se teď cítím dobře.

Celou předcházejících kariéru jste strávil v Budějovicích. Bylo pro vás složité nastoupit doma proti Motoru?
Bylo to hodně těžké. Velice zvláštní. Hrál jsem tady proti Budějovicím pouze jednou ve třetí třídě s Krumlovem. Teď to bylo podruhé a bylo divné, že jsem šel najednou do hostující kabiny. Navíc Budějovice měly velice silné mužstvo a pro nás to bylo strašně těžké. Chtěl jsem se samozřejmě ukázat a asi bych si ty zápasy představoval jinak.

Jste kmenovým hráčem Motoru. Jaké pro vás existovaly po sezoně možnosti?
Čekal jsem, až tady kluci dohrají baráž. Potom se mělo rozhodnout, jestli se mnou klub počítá, nebo jaké se mnou má další plány. Nic jiného jsem nesháněl, protože jsem nevěděl, co bude dál.

Naskočil jste do přípravy prvního týmu. Znamená to, že s vámi trenéři počítají?
Trenér Stavjaňa mi řekl nějaké věci, jak by si to zhruba představoval. Pak bylo na mě, jestli to přijmu, nebo ne. Jestli se budu chtít porvat o své místo v týmu.

Trénujete s mužstvem, takže jste na tuto variantu kývl?
Ano.

Zatím jste ale v klubu jen zkoušce?
Je to tak. Smlouvu mám sice podepsanou, ale s tím, že se teprve uvidí, jestli si vybojuji místo v kádru.

Věříte, že to letos klapne?
Jasně. Jinak bych tady nebyl.