Jindřichohradečtí hokejisté zdolali Kolín 4:2, ale zahodili neuvěřitelné množství šancí.

S výhledem na play off druhé ligy, které začíná 17. března, jim vítězství pomohlo poskočit na šestou příčku tabulky, která by zaručovala zahájení vyřazovací části na domácím ledě a navíc s přijatelnějším soupeřem.

Ale jak se nakonec situace vyvine, o tom rozhodnou teprve poslední dvě kola dlouhodobé části. V nich hraje Vajgar nejprve v sobotu na ledě Mělníka a příští středu končí na domácím stadionu s Nymburkem.
Samotný duel s Kolínem nabídl v podání domácího týmu přehlídku zahozených šancí. Obraz hry často připomínal hru kočky s myší, ovšem místo pěti, šesti gólů v kolínské síti docílil Vajgar během 40 minut hry pouze hubeného vedení 2:0.

A trest na sebe nenechal dlouho čekat. Na počátku třetí třetiny domácí nejprve inkasovali při vlastní přesilovce a vzápětí i v oslabení. Rázem bylo srovnáno a utkání se proměnilo ve zbytečné drama.

Zodpovědnost na sebe nakonec vzali ti nejzkušenější. Navrátilec Jiří Cmunt čtyři minuty před koncem vstřelil vítězný gól, který ještě v závěru pojistil po nádherném blafáku Aleš Skokan. Ten měl měl prsty ve všech gólech svého mužstva a byl jasně nejlepším hráčem zápasu. Paradoxně právě tito hokejisté se před utkáním potýkali se zdravotními problémy a do poslední chvíle nebylo jasné, zda vůbec nastoupí.

„Naše vítězství bylo zcela zasloužené, ale diváci se mohli na vlastní oči přesvědčit, jak to momentálně vypadá s naší střeleckou potencí,“ poznamenal výkonný ředitel Vajgaru František Dvořák.

Zraněný Kubeš

Z utkání už v 10. minutě musel kvůli zranění odstoupit jindřichohradecký gólman Tomáš Kubeš a do klece tak putoval jeho náhradník Lukáš Melišík, jenž se své role zhostil zdatně.

„Kubeš si natáhl vazy v koleně a teprve se ukáže, jak vážné to je. Pokud by měl absentovat delší dobu, byla by to pro nás obrovská ztráta, protože je to náš klíčový hráč,“ tvrdí Dvořák s tím, že vedení klubu bude nyní muset povolat chomutovského extraligového juniora Juraje Hollého.

V sobotu zajíždí Vajgar na led Mělníka, který je v tabulce patnáctý.
„Stále platí, že musíme bodovat,“ dodal Dvořák.

JAK VAJGAR NASTOUPIL:
Kubeš (10. Melišík) – Lang, Bláha, Vejvar, Chmel, Klíma, Fiedler, Všetečka – Šťastný, Cmunt, Skokan – Mäkelä, Kurikka, Zykin – Černý, Milotinský, Mazanec – Šulčík, Dvořák, Dolina.