Účastník tří světových šampionátu nejvyšší kategorie a také olympiády v Soči odehrál minulou sezonu v dresu pražské Slavie. Tam mu skončila smlouva a přemýšlel, co dál. „Byl jsem v neustálém kontaktu se svým agentem, který mě nabádal, abych byl trpělivý a počkal na nějakou dobrou nabídku. Ta pořád nepřicházela. Když jsem se později dozvěděl, že Budějovice mají zájem, tak jsem neváhal," popisuje svůj příchod na jih Čech.

Přes léto se připravoval individuálně. „Měl jsem svého trenéra a každý den jsem byl doma ve Slovinsku na ledě," říká ke své letní přípravě. Později se připojil ke slovinskému národnímu týmu, který úspěšně zvládl olympijskou kvalifikaci v Minsku. „Byl jsem ale jenom v roli náhradníka a mužstvo jsem opustil před odletem do Běloruska," upřesňuje.

Místo do Minsku tak zamířil do svého nového působiště. Ostrý start do sezony absolvoval shodou okolností na ledě svého bývalého zaměstnavatele Slavie Praha. „Bral jsem to jako každý jiný zápas. Jenom mě mrzelo, že jsme prohráli. Ale máme ještě tři možnosti, abychom to Slavii vrátili," usměje se.

O Budějovicích toho před svým příchodem moc nevěděl. „Znal jsem to jenom z našich vzájemných zápasů. Silný soupeř a skvělí fanoušci. Vždycky bylo těžké tady hrát," uznale hovoří o svém novém klubu.

Pod Černou věž se přestěhoval s manželkou a psem. „Máme pronajatý byt na Plavské ulici. V Budějovicích se nám moc líbí. Je to tady super. O dost menší město než Praha, kde jsme byli loni. Ale všude je blízko a je tady pohoda," nemůže si Pavlin vynachválit svou novou adresu.

Do sezony vstoupili Jihočeši dvěma porážkami, na které naštěstí hned odpověděli dvěma tříbodovými výhrami. „Je to jen začátek sezony. Čeká nás ještě spousta zápasů. Uvidíme, jak to bude dál. Máme za cíl dostat se do baráže a tam uspět. Tak musíme makat, abychom tento cíl splnili," má zcela jasno.

Na svém kontě už má také svou premiérovou branku v dresu s velkým M na prsou. A byl to hned gól vítězný, kterým zajistil svému celku výhru 2:1 v sobotu v Kadani. „Jsem za něj rád, ale věřím, že jich bude ještě mnohem víc," doufá.
Za první gól ho samozřejmě nemohl minout příspěvek do týmové pokladničky. „Hned po gólu mě spoluhráči informovali. S tím počítám," přikývne.

Na Světovém poháru v Torontu je kapitánem výběru Evropy slovinská hvězda Anže Kopitar. „Jsme dobří kamarádi a každý den si voláme. Světový pohár pozorně sleduji," ujistí.

Ve středu čeká ČEZ Motor duel s nováčkem soutěže Frýdkem – Místkem (17.30). „Soupeře neznám, ale na zápas se těším. Máme velkou diváckou podporu a musíme vyhrát," slibuje za celý tým.