Do domácí sestavy se jako sedmý bek vrátil obránce Pýcha, naopak k Fillmanovi se na marodku vrátil další bek Mucha. Výsledek byl nakonec nejtěsnější, ale herně měli domácí navrch a potěšili tak parádní návštěvu více než šest tisíc diváků.

Jihočeši také začali patřičně zhurta. Hned v úvodu zápasu hráli dvojnásobnou přesilovku, ale obrovský závar přinesl jen boční tyč nastřelenou Robem. „Zápas jsme ale nezačali dobře," nebyl spokojen asistent trenéra Motoru Martin Štrba.

V 8. min. už šli domácí do vedení a bylo to dokonce ve vlastním oslabení. Tomáš Nouza využil nedorozumění litoměřických hráčů a své sólo zakončil bekhendovou střelou.

Jenže hned za minutu bylo vyrovnáno. Přesně nad Gábovu lapačku se trefil Rubeš. To tým trenéra Antonína Stavjani přibrzdilo a poprvé šly oba celky do kabin za nerozhodného stavu.

Od začátku druhé třetiny začal Motor znovu bušit na litoměřická vrata. Jenže ve 25. min. mohlo být zle, když ve hře čtyři na čtyři nastřelil hostující Ondráček konstrukci Gábovy klece. „Vzhledem k marodce jsme museli postavit tři lajny, což je proti takovému soupeři nepříjemná situace. Kdyby se nám ve druhé třetině za stavu 1:1 podařilo dát místo břevna gól, utkání se mohlo pro domácí zkomplikovat. Místo toho jsme ale začali ztrácet puky," zlobil se kouč Litoměřic Miloš Říha mladší.

Tlak domácích sílil a ve 36. min. to konečně přišlo. Znovu bekhendem a znovu Nouza elegantně dostal podruhé v utkání svůj tým do vedení. „Ve druhé třetině jsme už soupeře dostali pod tlak. O vítězství jsme mohli rozhodnout daleko dříve a odskočit o více branek," konstatoval Štrba.

Ani ve třetím dějství se obraz hry nijak nezměnil. Citelná převaha Motoru přinesla své ovoce ve 47. min., kdy tvrdou střelou završil svůj hattrick Nouza.

Tři a půl minuty před koncem přišla drobná komplikace. Smetanovu střelu od modré nešťastně tečoval do vlastní branky Heřman. K vyrovnání však nevedla ani závěrečná půlminutová power play hostí. Tři body zůstaly na jihu Čech naprosto zaslouženě. „Klíčová nakonec byla třetí branka, protože Litoměřice závěr ještě přesilovkovou brankou zdramatizovali," uzavřel Štrba. „Domácí si vítězství v závěru pohlídali. Našemu mužstvu přesto musím poděkovat za předvedený výkon," doplnil ho jeho litoměřický kolega Říha.

Branky a nahrávky: 8. Nouza, 36. Nouza (Heřman, Žovinec), 47. Nouza (Heřman) – 9. Rubeš (Švagrovský, Pletka), 57. Smetana (Kalla, Pavlas). Vyloučení: 5:6, využití: 0:1, v oslabení: 1:0.
Rozhodčí: Jílek – Toman, Coubal. Diváci: 6115.
ČEZ Motor: Gába – Suchánek, Žovinec, Pavlin, Vráblík, Mazanec, Zíb, Pýcha – Chovan, Rob, Čermák – Nouza, Škoda, Heřman – Žálčík, Pajič, L. Květoň – Šulek, Babka, Kuchejda. Trenéři Stavjaňa a Štrba.