Hosté z Nymburka předčili nováčka ve všech směrech, což uznal i trenér Rudolf Suchánek. „Nymburk byl lepším mužstvem, hrál velice dobře dopředu, dnes jsme na něj prostě neměli. Neodehráli jsme dobrý zápas a soupeř zaslouženě vyhrál,“ konstatoval českobudějovický kouč, jenž na střídačce kvůli nemoci neměl po svém boku kolegu Jiřího Fedura.

Více o nevydařeném zápase ZDE: Debakl nováčka ve fotogalerii, David servis dostal od Nymburka desítku

Za stavu 1:4 jistě některé fanoušky napadlo, zda domácí přece jen nezvednou hlavu a ještě Nymburk nepotrápí. Nezvedli. „Bohužel jsme góly nedávali, ale lacino dostávali a kalich hořkosti si vypili do konce,“ uvedl Suchánek po porážce, která přisoudila jeho týmu ve skupině Střed 9. místo. A z něj se do play off nepostupuje.

„Nějaká šance tam byla, ale s hrou, jakou jsme předvedli, nemůžeme uspět. Jsou u nás sice nějaké záblesky, ale pak zase přijdou špatné zápasy. S takovou hrou bychom v play off neměli co dělat,“ objektivně zhodnotil legendární bek formu mužstva.

Co na to hosté?

Jeho protějšek Pavel Bičiště po utkání nasedal do autobusu směr Nymburk v dobré naladě. „Jelo nás čtrnáct a po výprasku doma, kde jsme ale zvládli třetí třetinu, jsme chtěli uspět. Byli jsme trpěliví, vyšla nám první třetina a vedli jsme 2:0, což bylo důležité. Druhou třetinu jsme vyhráli 5:1 a tam už bylo rozhodnuto,“ komentoval Pavel Bičiště nadílku svého týmu.

Jan Smejkal se blýskl hattrickem, ale i další střelci se v Pouzarově centru činili. „Za stavu 4:1 domácí snížili a byl náznak, že by se mohli nadechnout. Ale to se nestalo a zápas jsme kontrolovali, navyšovali skóre až na deset,“ chválil si trenér Bičiště klidnější a jednoznačnější průběh, než by se před sobotou sám odvážil tipovat. „Přechod z našeho velkého hřiště na to malé je znát,“ připomněl. „Víme, že domácí mají vysoké kluky, kteří třeba tolik nebruslí, ale daleko dosáhnou, všude to mají blízko, a tak jsme se na ně připravili,“ uzavřel.