O vašem návratu domů se hovořilo už v průběhu nedávno skončené sezony. Co chybělo k tomu, abyste se skutečně vrátil?
Málo. Už jsem měl v Motoru i podepsanou smlouvu, ale pak se to zvrtlo. A nebylo to jen kvůli mému zranění. Domlouvali jsme můj odchod ze Slovanu Bratislava někdy v polovině prosince, kdy jsme ztráceli na play off třináct bodů. Dohodli jsme se, že mě v polovině nebo na konci ledna pustí.

Vedení Slovanu vám nebránilo v případném odchodu?
Nejdříve to nechtělo dovolit. Prezident klubu Juraj Široký však rozhodl, že mohu odejít, ale budu jediný. Že nechtějí tým rozprodat. Povolil mi to, ale s tím, že se mnou budou chtít podepsat smlouvu na další sezonu. To byla jejich podmínka. Takhle jsme to upekli.

Nakonec jste ale na závěr sezony domů nedorazil. Příčinou bylo zranění, které vás vyřadilo ze hry?
Podepsal jsem tady dvě smlouvy. Bylo to kvůli termínům, abych stihl odehrát povinných patnáct zápasů a mohl nastoupit v baráži. Jedna byla datována k jednadvacátému lednu a druhá devětadvacátému. To pro případ, že by Slovan ještě bojoval o play off. Ale přišlo zranění a navíc jsme ztráceli pouhé dva body na play off, protože jsme vyhráli jsme osm z devíti zápasů. Zranění na můj odchod tak nemělo žádný vliv, protože v takové situaci by mě Slovan stejně nepustil. Sice přišel otřes mozku, ale i kdybych ho neměl, tak by mě Slovan neuvolnil.

Hokejisté Motoru v pondělí zahájili přípravu na novou sezonu.
Hokejisté ČEZ Motoru zahájili letní přípravu na další ročník WSM ligy


Měl Slovan zájem, abyste tam pokračoval i příští rok?
Ano.

Objevily se i jiné nabídky než ta z Bratislavy?
Ozvaly se některé extraligové kluby, které měly zájem. Chtěl jsem ale jít domů. Hlavně kvůli rodině. Už v únoru jsem v Motoru podepsal smlouvu na nadcházející sezonu. Vlastně dvě smlouvy, protože v té době se nevědělo, jestli se bude hrát extraliga nebo WSM liga. Raději jsme podepsali kontrakt takhle dopředu, abych si to třeba nerozmyslel.

Není ve hře vaše případné krátkodobé hostování v extralize?
Ve smlouvě mám klauzuli, že mohu někde hostovat do konce ledna.

Je pravděpodobné, že této varianty využijete?
Třeba ano. Zhruba v půlce září ale čekáme narození třetího potomka, takže to chci být stoprocentně tady.

Je tedy vysoce pravděpodobné, že sezonu zahájíte v Motoru?
To je stoprocentní. Uvidíme, jak to bude vypadat dál. Třeba o mě žádný zájem v extralize nebude a zůstanu tady celou sezonu. Motor mě koupil, takže případné hostování musí dávat smysl nejen mě, ale hlavně také klubu po finanční stránce. Necháme tomu volný průběh. Každopádně smlouvu mám tady a jsem hráč Motoru. I kdybych skutečně odešel, tak jednatřicátého ledna jsem zpátky. Ať se děje, co se děje.

Petr Gřegořek trénuje naplno.
Mistr světa Petr Gřegořek se v Motoru pokouší restartovat svoji kariéru


Sledoval jste v hledišti některé duely Motoru v baráži?
Na baráži jsem nebyl ani jednou, protože jsme byli s rodinou na dovolené. Sledoval jsem to spíše po internetu. Byl jsem přímo na dvou zápasech play off. To ale bylo asi něco úplně jiného než baráž. Tu jsem sledoval na internetu, ale to není ono.

Je pro vás velký rozdíl hrát extraligu nebo první ligu?
Rozdíl to samozřejmě je. Především na ledě a také v ohodnocení. Ale chtěl jsem se hlavně vrátit domů. Kdybych nechtěl, tak jsem mohl zůstat ve Slovanu, kde o mě trenér hodně stál. Ozvaly se i české extraligové kluby, přestože nevěděly, že se vůbec vracím. Varianty na výběr jsem měl, ale pro mě byl prioritou návrat domů. Zájem byl oboustranný, tak jsem se domluvili asi během dvaceti vteřin.

Po zdravotní stránce jste stoprocentně fit? Po otřesu mozku už jste v pořádku?
Ano. To už je v pohodě.

A co vaše kolena, která vás často zlobila?
Šestnáct operací je šestnáct operací. Neskáču jako osmnáctiletý kluk. Letní přípravu si dělám sám. Mám to tak už sedmnáct let a jsem na to zvyklý. Tři týdny budu ještě trénovat individuálně a potom bude týmové soustředění na Lipně. Následují čtyři týdny na ledě. To už všechno absolvuji s mužstvem.