Lepší vstup do utkání měl podle očekávání písecký favorit, jenž si od začátku vynutil převahu, i když se nezdálo, že hraje naplno. Nejprve nevyužil dvě přesilovky, ale na začátku 10. min. si při přečíslení tří na jednoho již věděl rady. Vajgar se v první třetině snažil být aktivní, ale jeho výpady nebyly příliš nebezpečné.

Po změně stran hosté dál mírně tlačili, ale brankář domácích David Pírs se činil. Složitější situace spíše řešil Luboš Kadlec v kleci Písku. Několikrát jej vyzkoušel Dominik Kundrát, velkou příležitost lapil Antonínu Bastlovi.

Při druhé možnosti stejného hráče už ale gólman hostů kapituloval. Rychlou akci po ose Tomáš Tržil – Jakub Pípal – Bastl zakončil přesný bekhend – 1:1.

Inkasovaná branka hosty probrala a za 75 sekund už znovu vedli, když jim tentokrát stačil brejk dvou na jednoho. Hned vzápětí mohl domácí tým vyrovnat, ale sólo Oty Lazorišáka zastavil efektní i efektivní Kadlecův semafor.
Ve třetí dvacetiminutovce si poučený Písek nechtěl přidělávat starosti, takže zařadil vyšší rychlostní stupeň.

Vypracoval si velký tlak, jemuž jindřichohradecká defenziva horko-těžko odolávala. Pírs si řádně zachytal, obrana hrála obětavě.

Pokud už celek od Otavy gól (asi) dal, tak rozhodčí neviděli kotouč za brankovou čárou. Uznat ho nemohli. Až sekundu před vypršením 53. min. se hosté regulérní trefy dočkali, i když ušmudlanou střelu Martina Koupala nasměrovali do vlastní branky hokejisté Vajgaru.

Třetí inkasovaný gól odhodlání domácího celku zlomil a po 96 vteřinách pečetící čtvrtý zásah ho srazil na kolena úplně. Ve třetí třetině Hradec ve hře směrem vpřed absentoval. Na střely posledních 20 minut prohrál 3:15.

Milan Mazanec, trenér Vajgaru: „Nám se docela dlouho dařilo držet soupeře daleko od možnosti jednoduše zakončovat. Pokud bychom se drželi toho, co jsme si řekli, dalo by se proti Písku uspět. Na straně soupeře jsou hráči se zkušenostmi, jsou to hokejové persóny, které zápas rozhodly. Uměly využít naše chyby, což my jsme nedokázali. V tom byl hlavní rozdíl."

Příští utkání sehraje Vajgar už ve středu na ledě sedmých Ledních Medvědů v Pelhřimově (18). 

J. HRADEC – PÍSEK 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Branky a asistence: 38. Bastl (Tržil, Pípal) – 10. Urbanec (Vlček), 39. Sýbek (Šuhaj, Koupal), 53. Koupal (Sýbek), 55. Vlček (Urbanec, Procházka).
Vyloučení: 3:1. Rozhodčí: Pokorný – Otáhal, Rampír. Diváci: 185.
Vajgar: Pírs – Pípal, Tržil, Bureš, Straka, Kohút, Růžek – Bastl, Vantuch, Beran, Kundrát, Lazorišák, Bílek, Faško, Pichler, Homolka.

Autor: Roman Pišný