ZDENĚK PRAGER

Hokejisty jindřichohradeckého Vajgaru už nevede trenér Miloslav Čech. Vedení druholigového klubu, který se zmítá na posledním místě druholigové skupiny Střed, jej v úterý odpoledne kvůli krajně neuspokojivým výsledkům odvolalo a na jeho místo angažovalo českobudějovického Ladislava Koldu.

Bývalý řízný obránce, jenž na sklonku své hráčské kariéry působil právě v dresu hradeckého celku, který později vedl i v roli kouče, dosud trénoval mládežnické celky HC Mountfield.

„Mohu potvrdit, že jsme ukončili spolupráci s Miloslavem Čechem. Důvod je jasný, a to naše postavení na posledním místě tabulky a celkový herní projev mužstva. Mužstvo prostě potřebovalo nějaký impuls," poznamenal výkonný ředitel Vajgaru František Dvořák.
Ten zároveň ocenil vstřícnost obou subjektů českobudějovického hokejového klubu, tedy občanského sdružení i akciové společnosti, ohledně bezproblémového uvolnění kouče Ladislava Koldy, jenž za pár dní oslaví 53. narozeniny.

„Jsme rádi, že vedení HC Mountfield pochopilo naši situaci. Za to mu patří dík," uvedl šéf Vajgaru.

Středeční utkání 14. kola II. ligy, v němž jindřichohradecký celek hostí vedoucí Hodonín (18 hodin), však nový kormidelník bude ještě sledovat z hlediště a taktovky se ujme až na pátečním tréninku. Na střídačku v ostrém utkání se Kolda poprvé postaví v nedělním duelu na ledě Kolína.

„Proti Hodonínu tým povede Luboš Voříšek, jenž má nejvyšší trenérskou licenci, a někdo z dalších trenérů Vajgaru," informoval Dvořák.

Jindřichohradecký celek, který naposledy prohrál ve Žďáru nad Sázavou 1:5, čeká velice těžký protivník. Jeho poslední dva výsledky budí velký respekt, neboť v Moravských Budějovicích zvítězil Hodonín 11:0 a následně doma porazil Pelhřimov 12:6. Přesto Jihočeši nechtějí svou kůži prodat lacino. S favoritem totiž v úvodní čtvrtině základní části drželi dlouho krok a na jeho stadionu prohráli až po velkém boji 4:6, když poslední gól inkasovali při hře bez brankáře.

„Hodonín je někde jinde a po návratu elitního střelce Juráska ještě jeho úderná síla vzrostla, ale nemůžeme jít na led předem poraženi, to by byla katastrofa. Ale je také pravda, že důležitější zápasy nás teprve čekají," připouští.