Letošní muzejní noc se v Muzeu Jindřichohradecka oděje do afrického hávu. Konat se bude v prostorách areálu muzea ve Štítného ulici už v pátek 26. května od 18 hodin.

Připravená je například tradiční hra pro děti, které se s mapou v ruce vydají po jednotlivých zastaveních, kde na ně budou čekat úkoly nebo dílničky. Vypraví se tak po stopách lovce Pampaliniho a na cestě je bude čekat spousta nástrah a zážitků: překročí řeku plnou krokodýlů po provazové lávce, vyzkouší si chůzi afrických žen s nádobou plnou vody na hlavě a uloví ryby pomocí oštěpů. "Děti naučíme výrobu korálků a masek z papíru i tisk vzorů na látku. A to je jen malá ochutnávka toho, co u nás děti mohou zažít. Ale ani dospělí nepřijdou zkrátka," zve Marie Hazuková z Muzea Jindřichohradecka.

Ilustrační foto.
Muzeum zaplaví momentky z války


Na programu je připravená také řada vystoupení. Své bubínky rozezní například hradecký rytmický soubor Hakuna Matata, návštěvníky čeká africká módní přehlídka nebo taneční workshop.

Večer završí ve 21 hodin speciální hodinový koncert ženského vokálního uskupení Yellow Sisters, nesoucí podtitul Tubab Woman - bílá žena s černou duší. "Hostem hlavních protagonistek bude i beat boxer Jan Melichar a můžeme se těšit na originální hudební zážitek s muzikou inspirovanou africkými rytmy. Tomuto koncertu bude předcházet malá upoutávka v rámci programu muzejní noci, kdy interpretky zapojí děti do malého hudebního představení Zvěřinec," doplňuje Marie Hazuková.

Muzejní noci přilákaly návštěvníky do prostor bývalé radnice i do Domu gobelínů.
OBRAZEM: Pohádky a tvoření. Hradec si užil muzejní noci