Zahájena bude 26. 5. v 18 hodin vernisáží výstavy Dětský svět na Červené Lhotě, která návštěvníkům umožní nahlédnout do života knížení rodiny Schönburg-Hartenstein, jež na Červené Lhotě žila po čtyři generace. 

Kastelán Červené Lhoty Tomáš Horyna natahuje hodiny v nově připravované expozici podkrovních pokojů, která by měla zahájit své fungování od 1. července 2009.Zdroj: Josef BöhmPři vernisáži vystoupí Saxmania a pohovoří kastelán Červené Lhoty Tomáš Horyna.

Druhá výstava nazvaná Člověk u Vajgadu bude zahájena ve 20 hodin. Prohlédnout si na ní můžete fotografie nejen z Jindřichova Hradce od členů spolku Fokus Jana Jírovce a Jiřího Vetýšky. Při této příležitosti vystoupí Vítek Zeman, Opak a harmonikář Ondra Vácha.

Červená Lhota
Jak se žilo na Červené Lhotě

Součástí programu Muzejní noci v muzeu fotografie bude také přednáška na téma Evropská šlechta s fotoaparátem, na které se budou promítat fotografie Pavla Scheuflera. Začíná v 19 hodin. Ve 20:30 hodin se můžete vypravit také na besedu a promítání fotografií o Miroslavu Horníčkovi.

Letošní sezonu v Muzeu Jindřichohradecka doprovází výstava Afrika hravá.
Hradecké muzeum se na noc promění v Afriku

Muzeum fotografie bude otevřeno do 23 hodin.

Minulý týden se uskutečnila muzejní noc mimo jiné  v Domě gobelínů.

Muzejní noci přilákaly návštěvníky do prostor bývalé radnice i do Domu gobelínů.
OBRAZEM: Pohádky a tvoření. Hradec si užil muzejní noci