Březanova ulice a její přilehlé dvorečky ožijí od 10 do 18 hodin a všichni Třeboňáci tak budou mít šanci Zažít Třeboň jinak.

Kdo do Březanovy ulice zavítá, může se těšit na hudbu, tanec, umění, divadlo, četbu, hru, tvorbu, sport, vědu i historii. Pro milovníky knih bude jistě zajímavý i bazar knih. Jak zmínila Miloslava Jelonková z třeboňského odboru kultury a cestovního ruchu, do příprav akce se zapojilo kolem 30 místních organizátorů. "Neseďte doma, přijďte je poznat, popovídat si a podívat se, co si pro své sousedy nachystali. Žijeme spolu v jednom městě, ale často se jen míjíme. Potkejme se při akci Zažít Třeboň jinak," zve k návštěvě.

Festival Živý Hradec každoročně slaví slunovrat obrovskou porcí rozmanité hudby.
Živý Hradec plný skvělé hudby se blíží

Vyzkoušet si budete moci mimo jiné chůzi na chůdách, veslařský trenažér, ti odvážnější třeba chůzi po slackline. Ti, kterým je bližší umění a ruční práce mohou zkusit něco vyrobit na krnčířském kruhu, malování, vyzkoušet můžete i folklorní tance, salsu nebo balancování šavlí s Red Rose Tribe. Budou se také vyrábět šperky, chystá se i autorské čtení s Helenou Herrmannovou, Erikou Suchanovou, Petrou Žilkovou, Jitkou Havrankovou a Martinem Ježkem. Děti se mohou těšit na pohádkou O dvou ježibabkách divadelního spolku Kajetán.

Ilustrační foto.
Třeboň připravuje nové partnerství s Německem