Desáté výročí, které kapela oslavila na přelomu letošního a loňského roku, je podle vedoucího skupiny Štěpána Štrupla důvodem k oslavě. "A protože by se mělo jednat o radostnou událost, hledali jsme způsob, jak udělat radost nejen sobě, ale i našim posluchačům. Stále jsme si pohrávali s myšlenkou na nové cédéčko," říká.

Posledním a nejdůležitějším impulsem k natáčení nové desky bylo podle Štěpána Štrupla setkání s fanouškem a zároveň přítelem kapely, který projektu přislíbil podporu. "Naše poděkování kromě něj patří také Františku Matulovi, který je autorem bookletu, a Josefu Böhmovi, který se nám věnoval při focení skupiny," uvádí vedoucí skupiny.

Seznam písniček
na nové desce

1. Novej den
2. Nedohraná
3. Domov na zemi
4. Město s pěti věžemi
5. Svítá
6. Do ptačích ploutví a rybích křídel
7. Vím, že jednou
8. Já šaty mám
9. Billie Jean
10. Modrej tón
11. Šepotání
12. Žížala
13. Výkladní figurína
14. Kámen
15. Nebe na zemi
16. Amazing Grace

Booklet nového CD X-tetu - Šepotání.Zdroj: František MatulaDeska Šepotání se natáčela ve studiu hudebního vydavatelství Good Day Records Jiřího Maška v průběhu října a listopadu loňského roku a nahrávku tvoří šestnáctka písniček ze současného repertoáru X-tetu. "Své místo zde našly spirituály, písničky Jaroslava Ježka nebo Mikiho Ryvoly, objevil se dokonce i Michael Jackson. Třetina písniček pochází z dílny autorské dvojice Mildy Vokáče a Ilony Smrčkové. Jejich Šepotání je i titulní písní desky," popisuje Štěpán Štrupl.

A proč právě Šepotání? "Celé cédéčko je pro nás velmi osobní, s písničkami dáváme posluchačům i část sebe. A právě Šepotání to svou atmosférou asi nejlíp vyjadřuje," vysvětluje.

Kapela své nové CD pokřtí při koncertu, který uspořádá v sobotu 1. dubna od 18 hodin v prostorách Muzea Jindřichohradecka ve Štítného ulici.