Program zahájí již v pátek v 10 hodin výstavy mapující dvacetiletou historii festivalu a také 90 let Vest Pocket Revue na velkém nádvoří. V 19 hodin pak na malém zámeckém nádvoří začíná Večer na uvítanou plný písniček.

Akce pokračuje v sobotu od 10 hodin v zámeckém parku dětskými soutěžemi, chybět nebude ani oblíbená soutěž ve zpívání nebo vodnická módní přehlídka. Ve 14.30 hodin se pak vydá vodnický průvod od kašny na velkém nádvoří kolem Zlaté stoky, ke kterému se může přidat kdokoli, jen je dobré se patřičně obléknout. Chybět by neměly zelené šaty, botky rudé… Večer se pak bude odehrávat ve znamení strašidel a bludiček. V 19.30 na malém nádvoří si nejprve zařádí malá i velká strašidla při diskotéce a poté, ve 21.30 hodin se všichni společně za svitu světýlek vydají k rybníku Svět, kde nastane velké loučení s Čochtanem.

Kdo nestihne loučení v sobotu, může ještě v neděli v 11 hodin přijít ke kašně na velkém zámeckém nádvoří, kde se chystá vodnické loučení sice se slzami, ale s také s písněmi a možná i tancem.