Rock, ska, rock´n´roll, punk, indie punk, pop rock, psychobilly punk - i takové žánry se mohou nějak týkat hospicové péče. Dojímá mne, že mladí zdraví lidé, jichž se hospicová témata ještě netýkají, chtějí pomáhat. Zajímají se o dění kolem sebe a záleží jim na ostatních. Názory na dnešní generaci, která by měla být sobecká, zahleděná do sebe a do svých iPhonů, se mému životu vyhýbají. Vnímám ji tak, že naši událost přes své sociální sítě lidé sdílejí a komentují, přidávají se k dobré věci a rozšiřují si tak své vědomosti. I takovým způsobem jako je sociální síť, rock´n´roll a pivo překonáváme tabu, a přirozeně se tak přibližujeme k tématům, kterých je potřeba si všímat, o které je třeba s láskou pečovat.

Otvíráku 2017 se účastní místní rodáci, kteří zdárně překonali obrovské překážky, který jim život přichystal, a oni se opět vracejí k tomu, co je baví - The Hope. Z Prahy nás přijede podpořit kapela Biopop, kteří ve svých textech šíří dobrou náladu, pozitivno a naději v lepší budoucnost. A toho není nikdy dost. Sympaťáci Mordors gang přijedou představit svou rockabilly/psychobilly tvorbu s vlastními českými texty. Nebudou chybět místní baviči a svůdníci z kapely Narttu, kteří jsou nedocenitelní vlastními českými texty a chytlavými melodiemi.

Ilustrační foto
Užijte si Music fest, když přijdete, pomůžete pomáhat



Český pop, který vykreslí úsměv na tváři, přijede představit jesenická kapela O5 a Radeček. Tahle ustálená sestava boduje na rádiích svými hity, jako je Vloupám se, Praha nebo Máš mě na svědomí. Každý rok odehraje ke stovce koncertů, jimž dává osobitost charismatický zpěvák Tomino. Po romantickém pohoupání v bocích přitvrdíme rock´n´rollem dopepřeným trochou punku - The Rocket Dogz - vyšperkovaná mladá trojice, banjo, klávesy a komediálně dávkována B movie témata - prostě české psychobilly se vším, co k tomuhle žánru patří. Večer uzavře jedna z nejdéle působících domácích kapel, které vycházejí z žánru ska The Chancers. Tahle britskočeská parta je mezinárodně uznávanou kapelou, která v mnoha zemích roztancovala i tisícové davy.

Různé životy, barevné náplně a nikomu nejsou lhostejné osudy a barvy náplní těch, kterým se nevyhnula nevyléčitelná nemoc. Všechny kapely přijedou benefičně - díky. Zveme všechny… do jednoho, pobavte sebe, pomozte druhým.

Monika Levá, sociální pracovnice, koordinátorka benefičních akcí