Ti se nevzdávají a prostřednictvím zastupitelky Sabiny Langerové svůj pokus opakují. Langerová to uvedla v diskusi na posledním jednání zastupitelů.

„Modrou žulu s ostrými hranami si dovedu představit někde na sídlišti a nerezové zábradlí v aquaparku,“ uvedla v kritice opraveného schodiště pod kostelem sv. Jana Křtitele, které právě aktivity místních výtvarníků směrem ke stavebním zásahům v městské památkové rezervaci odstartovalo.

Podle slov zastupitelky se výtvarníkům například dále nelíbí nátěr mostu mezi Vajgary, plastová okna v Nežárecké bráně či fasáda v Jarošovské ulici.

„Bude mít taková komise ale smysl? Nebude to jenom názor proti názoru?“ ptal se místostarosta Alfred Němec. Dodal, že všechny stavební úpravy jsou předem známé od samého počátku, kdy se objeví ve schváleném rozpočtu.

„Všechno je průhledné, lidé mohou kontaktovat vítěze výběrového řízení, jemuž lze sdělit svůj názor. Jsou to veřejné záležitosti a i když stavba běží, lze i tam vstupovat. Jestliže je ale hotovo, je kritika zbytečná,“ dodal místostarosta s apelem na ty, jimž leží osud města na srdci, aby se starali včas.

„Sochař Vladimír Krnínský, který se na opravě mostu podílel, vznesl protest proti barvě, ale bylo to zbytečné,“ zpochybnila jeho slova Langerová. Názorem, že i jemu se například nerezové zábradlí u schodiště pod kostelem sv. Jana nelíbí, se ale netajil například ani starosta Karel Matoušek.

Znovu také zaznělo, že původní schodiště vlastně ani schodištěm nebylo, neboť stupně byly tvořeny pouze obrubníky.

Ačkoliv se i někteří další zastupitelé vyslovili ve prospěch zřízení komise výtvarníků, objevil se i názor, že jako zastupitelka může Sabina Langerová využít svých pravomocí, podobnou skupinu shromáždit kolem sebe a svým prostřednictvím do chodu věcí zasahovat.