Jindřichohradecko Vážení čtenáři, opět po týdnu vám přinášíme komentovaný přehled nejdůležitějších událostí, které se v uplynulém dnech odehrály na Jindřichohradecku.

Sobota

Dačice Vedení závodu Centropen, který je v Dačicích druhým největším zaměstnavatelem, již dvacet let nesouhlasí s trasou obchvatu plánovanou přes území firmy.

Deník: Mít silniční obchvat nebo firmu, která zaměstnává stovky lidí? To je učiněná Sofiina volba…

Pondělí

Kamenný Malíkov Dotovaný internet pro knihovnu využívají v Kamenném Malíkově převážně zastupitelé. Některým se dostalo privilegia připojit se z domova bezdrátově, zatímco ostatní mohou na hodinu k jednomu počítači.

Deník: Zas a znova: všichni jsou na tom stejně, akorát někteří z nich lépe.

Úterý

Dačice V souvislosti s rušením akutních lůžek vyvstaly spekulace o konci dačické nemocnice. Podle ředitelky Miroslavy Člupkové ale k žádnému omezení nedojde, naopak přibyly do nemocnice nové přístroje a vybavení.

Deník: Dačická nemocnice byla červenou nití, která se táhla právě končícím týdnem. O několik dní později zde byly zakázány návštěvy, a to kvůli virové nákaze.

Středa

Jindřichohradecko Vstupní lékařská prohlídka je od dubna nově jednou z podmínek uzavření pracovněprávního nebo obdobného vztahu.

Deník: Další na hlavu postavená záležitost. Autor článku vyjadřuje účast se všemi, kterých se zákon nějak dotkne. A že jich bude mnoho.

Čtvrtek

Jindřichův Hradec Dlouhé fronty rodičů s dětmi obléhaly hradecké školky. Začínaly totiž zápisy.

Deník: Na všechny se bohužel zdaleka nedostane…

Pátek

Jindřichův Hradec Oprava kousku Denisovy ulice spolkne necelých pět milionů korun. Zbytek ulice musí počkat, nejsou na něj totiž prozatím dostatečné peníze.

Deník: Hlavní je, že se vyřešily nepříjemné problémy s přetékáním kanalizace a podobně. Ještě spravit propadající se chodníky a v Denisovce třeba konečně zavládne pohoda.