Až do konce volebního období proto bude město zastupovat místostarosta František Drs.

„Snažili jsme se problém co nejlépe vyřešit. Pro nikoho ze zastupitelů není snadné vzít na sebe povinnosti uvolněného starosty pouze na jeden rok. Než by se pořádně ve všech oblastech zorientoval, byl by konec volebního období,“ vysvětlil František Drs.

Zastupitelé se tedy nakonec podle jeho slov rozhodli pro zřízení pracovního místa, a to na poloviční úvazek, pro pracovnici, která bude mít na starosti agendu. Některé úkoly si mezi sebou rozdělili sami zastupitelé, kteří budou více v kontaktu s daným problémem.

Podle Drse teprve čas ukáže, jestli se jim tento způsob řízení města osvědčí.

„Zastupitelé mě požádali, abych dál pracovala na dotačních titulech. Zatím je ještě vše otevřené, ale jsem přístupná konstruktivní dohodě uvedla bývalá starostka Deštné a současná tajemnice Městského úřadu v Nové Včelnici Vilma Szutová. To, že i ostatní zastupitelé doufají, že je bývalá starostka nenechá na holičkách potvrdil i místostarosta František Drs a zastupitelka Jiřina Vichrová.

Právě ona je totiž pověřena vedením agendy: „Samozřejmě se na Vilmu Szutovou obracím třeba i po telefonu o radu. Jsem v práci teprve druhý den a napřed se musím zorientovat, protože je toho pro mne opravdu hodně nového.“ Podle jejích slov není potřeba řídit pracovníky úřadu, jelikož jsou to schopní lidé, ale je tam hodně úkonů, kterými se zabývala dříve pouze starostka.

Neshody mezi zastupiteli a starostkou, kvůli kterým nakonec rezignovala, Jiřina Vichrová nepopírá. O Vilmě Szutové však říká, že byla dobrou starostkou a pro Deštnou přínosem.

Více o odchodu starostky Deštné a vývoji situace zde.