Ranní střet dodávky pekařské firmy z Prachaticka a vlaku na železničním přejezdu Protivín – zastávka skončil tragicky.

O další nehodě čtěte ZDE.

Při nehodě zemřel řidič dodávky (1958). Ten jel od Krče do Protivína, podle jedné z vyšetřovacích verzí objel auta, která čekala, až vlak přejede, a skončil přímo pod jedoucí soupravou. Podle všeho byla signalizace na přejezdu v provozu.

„Po střetu vlak tlačil dodávku ještě přibližně 400 metrů až k další zastávce v Protivíně v Žižkově ulici,“ řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. „Dodávka začala hořet, požár se rozšířil i na předek lokomotivy,“ dodala. Strojvedoucí se nadýchal zplodin a záchranáři ho museli odvézt do písecké nemocnice.

Ve vlaku jel pouze strojvedoucí a a souprava jela rychlostí 100 kilometrů v hodině, což je v tomto místě nejvyšší povolená rychlost.

Společně se záchranáři a policisty na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Písek a Vodňany, jednotka SDH obce Protivín a profesionální hasiči jednotky HZSP SŽDC.

Trať byla zprovozněna až odpoledne  pět minut po třetí hodině. V úseku je rychlost omezena na 30 kilometrů v hodině. "Pravděpodobně v úterý se provoz vrátí do normálu," uvedl mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla.