U Horní Pěny se ráno staly na jednom místě hned dvě. Jak popsal zástupce vedoucího jindřichohradecké služby dopravní policie Milan Urbanec, řidič audi jel od Číměře a na zledovatělé silnici nezvládl úhybný manévr. „V klesání před Horní Pěnou se chtěl vyhnout vozidlům, jejichž řidiči zastavili, aby poskytli pomoc u předchozí nehody. Nedobrzdil to, auto dostalo smyk a narazilo do stromu," doplnil.

Na nepříjemné nehody byl nelichotivě bohatý i uplynulý víkend, i když většina z nich skončila naštěstí „jen" lehčím zraněním. Nepozornost se podle vedoucího dopravního inspektorátu Karla Kotila vymstila v neděli před polednem řidičce, která v autě vezla dítě.

„Měla ho v autosedačce, kterou dala na zadní sedadlo, ale neupevnila ji. Při jízdě z Tušti na Rapšach se řidička otočila na dítě a autem narazila do domu," popsal Karel Kotil.

Za necelé tři hodiny se stala nehoda ve Staré Hlíně. „Řidič Toyoty Yaris jedoucí od Stříbřece na křižovatce ve Staré Hlíně nerespektoval stopku a nedal přednost autu jedoucímu od Třeboně po hlavní. Při střetu se řidič i spolujezdkyně z toyoty zranili. Celková škoda byla 110 tisíc," popsal Karel Kotil. Na místě zasahovali i hasiči, kteří jednu ze zraněných osob ze zdemolovaného auta museli vyprostit.

V sobotu odpoledne řidička Fordu Fiesta jedoucí od Chlumu na Klikov vjela příliš rychle do zatáčky, na mokrém povrchu auto vyjelo mimo komunikaci a převrátilo se přes střechu. Stejně skončila v pátek řidička peugeotu na trase z Kardašovy Řečice na Jindřichův Hradec, která se údajně vyhýbala zvěři a havarovala.