Podle informací policejní mluvčí Hany Millerové podezřelý muž (r.1970) řídil v polovině září osobní automobil Mercedes-Benz v Jarošovské ulici v Jindřichově Hradci ve směru od křižovatky s ulicí Třebického do ulice Rezkova.

"Pravděpodobně se plně nevěnoval řízení vozidla, při projíždění křižovatky s místními komunikacemi ul. Česká a sídl. U Nádraží přehlédl před ním jedoucí vozidlo Peugeot Partner, které na přechodu pro chodce dávalo přednost přecházející chodkyni a zezadu narazil do před ním brzdícího vozu," popsala situaci. Brzící auto tak bylo následkem nárazu odraženo vpřed na přechod pro chodce a na přecházející chodkyni (r.1929), která byla vozidlem zachycena a sražena na zem.

"Chodkyně utrpěla těžké zranění spočívající mimo jiné ve zlomenině kosti vřetenní s posunutím a s dobou léčení do současné doby," vypověděla Hana Millerová. Při nehodě vznikla škoda nejméně 150 000 korun. "Policejní komisař kriminální policie a vyšetřování nyní vydal usnesení o zahájení trestního stíhání a bude podezřelého řidiče vozu Mercedes-Benz stíhat pro přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta," uzavřela mluvčí.