Podle včerejší informace policejního mluvčího Milana Bajcury ještě týž den policejní komisař obvinil dvaatřicetiletého cizince, který řídil dodávku, z usmrcení z nedbalosti. Řidič Fiatu Ducato s rumunskou mezinárodní poznávací značkou jedoucí ve směru od Třeboně na Jindřichův Hradec při zařazování se z končícího levého jízdního pruhu do průběžného pravého jízdního pruhu v místě zvaném Hadí křížek měl vyhozený levý blinkr.

„Patrně přehlédl projíždějícího motocyklistu, který jel v průběžném pravém jízdním pruhu. Cizinec měl náhle změnit směr jízdy z levého do pravého jízdního pruhu. Motocyklista ve snaze zabránit srážce strhl stroj vpravo, vjel do příkopu, kde narazil do stromu," popsal Milan Bajcura.

Uplynulý víkend na Jindřichohradecku a zejména na Třeboňsku byl ve znamení silného provozu. Podle zástupce vedoucího hradecké služby dopravní policie Milana Urbance vylákalo honě motorkářů příznivé počasí. I u této tragické nehody jela celá skupinka lidí na motorkách. Navíc v důsledku desítek tisíc návštěvníků mířících na výlov rybníka Rožmberk z Třeboně na Lomnici kolabovala doprava.

„Kolegové z obvodu naštěstí zaznamenali jen jedno poškozené zrcátko," zmínil Milan Urbanec.

Další vážnou nehodu policisté šetřili v sobotu okolo 18.35 hodin u Doňova. Předjíždějící řidič doslova vytlačil Ford Fusion mimo silnici, kde se vozidlo převrátilo na střechu, a z místa nehody ujel. „Zatím se nepodařilo ustanovit ani to druhé vozidlo. Výsledkem byly dva zranění spolujezdci," popsal dopravní policista následky hazardní jízdy neznámého řidiče.

LETOŠNÍ TRAGICKÉ NEHODY:

4. 3. – u Nové Hlíny po střetu dvou aut dva mrtví
9. 3. – u Lásenice v zatáčce u Lipovské bašty vyjelo osobní auto do protisměru a čelně se střetlo s kamionem, spolujezdkyně v osobáku zemřela
15. 3. – na železničním přejezdu u letiště u J. Hradce smetl vlak auto na přejezdu, dva mrtví
1. 4. – u Rodvínova auto usmrtilo chodce přebíhajícího silnici k zastávce busu
13. 4. – řidič osobního auta zachytil v Třeboni o cyklistu, ten zraněním podlehl
21. 4. – v Třeboni auto srazilo dvě chodkyně, jedna zemřela
18. 6. – u Mirochova havaroval cyklista a spadl na schody, zraněním podlehl
30. 6. – u Jarošova se srazila po nedání přednosti tři auta, vyhasl jeden život
7. 8. – v J. Hradci v Mlýnské ulici zemřel řidič po nárazu do stromu
26. 8. – mezi Lásenicí a D. Žďárem vjelo auto do protisměru, řidič střet s dodávkou nepřežil
15. 10. – dodávka u Třeboně zkřížila dráhu motocyklistovi, jeho zranění byla neslučitelná se životem